Werkgroep quantum computing


Quantum computing is een technologie die een enorme toename van rekenkracht belooft. Zodanig dat bijvoorbeeld veelgebruikte encryptiemethoden alternatieven behoeven. Quantum biedt manieren om problemen te modelleren die nu te complex zijn. En maakt daarbij gebruik van een eigen wiskunde die nog volop in ontwikkeling is. Quantum computers werken bij extreem lage temperaturen en werken samen via een heel eigen internetinfrastructuur, wat uitdagingen biedt voor dienstverlening.

Wereldwijd worden grote investeringen gedaan om quantum computing rijp te maken: zowel technisch, op het gebied van wiskunde en algoritmes als in domeinen (bijvoorbeeld biologie/chemie, pharmacie, financieel). Nederland beweegt zich in de voorhoede van deze ontwikkelingen. Doel van ECP is verschillende spelers rond quantum computing te verbinden en overheid en bedrijfsleven meer bewust te maken van de stand van zaken en voor te bereiden op de kansen van quantum computing.

Quantum technologie

Wereldwijd worden grote investeringen gedaan om quantum computing rijp te maken: zowel technisch, op het gebied van wiskunde en algoritmes als in domeinen (bijvoorbeeld biologie/chemie, pharmacie, financieel). Nederland beweegt z... + Meer over Quantum technologieBetrokken Deelnemers

Agenda

Er zijn geen agendapunten voor dit project.

Nieuws

Er zijn geen nieuwspunten voor dit project.

Publicaties

Er zijn geen publicaties voor dit project.