Sluit

%description%

Sluit

%description%

Sluit

%description%


Over het ECP Jaarfestival

Op 17 november is het zover, dan vindt het ECP Jaarfestival 2022 plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Ontmoeting, inspiratie, kennis delen & opdoen en verbinding staan centraal tijdens dit live festival. Centrale thema dit jaar: De vibe shift van het digitale tijdperk.

Wie om zich heen kijkt, ziet en voelt dat de vibes aan het shiften zijn. We gaan van fake news en een overdaad aan informatie naar een beperking van toegang tot informatie: verschillende landen bouwen inmiddels hun eigen internet. Waar voorheen iedereen social media geweldig vond, zijn social media steeds minder populair aan het worden. Ook de wereld van werk is compleet veranderd: hybride werken is here to stay. We leven in de media en niet meer ‘met’ media. Allemaal voorbeelden van vibe shifts die hebben plaats gevonden of nog gaande zijn in de digitale wereld.

Deze shifts zijn soms spannend en leuk, maar kunnen ook ongrijpbaar en eng zijn waardoor het niet meer behapbaar voelt. De veranderende digitale samenleving vraagt om een scherpe blik op de toekomst. Hoogste tijd dus om samen te onderzoeken hoe we om moeten gaan met de digitale vibe shifts.

Uitnodiging ontvangen? Word partner

Sprekers

In de komende tijd maken we steeds meer sprekers en ook het programma bekend. Houd onze website en LinkedIn en Twitter kanalen in de gaten.

Platform_ECP

ECP.NL

ECP.NL

Programma

Drones just do it

Het inwinnen van informatie uit beeldmateriaal heeft potentie voor maatschappelijke uitdagingen en om publieke dienstverlening te verbeteren. Slimme digitale drone-oplossingen kunnen nieuwe inzichten opleveren voor verschillende vraagstukken. Toep... lees meer

Hoe lossen we het tekort aan ICT'ers op

De groeiende vraag naar ICT’ers en het tekort aan goed opgeleide mensen heeft in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld grote economische en maatschappelijke gevolgen. Want wie hebben er straks nog grip op onze digitale sys... lees meer

Ethiek: de upside van bottom-up ethiek

Ethiek rond technologie neemt vaak de vorm aan van het voldoen aan kaders en controle do... lees meer

Hoe voorkomen we een digitale vertrouwenscrisis? 

Een leven zonder de cloud is ondenkbaar. Anno 2022 leven we in een volledig gedigitaliseerde samenleving. Naast geweldige kansen brengt dat ook risico’s met zich mee. Dat vraagt om regulering maar de vele wetten en r... lees meer

AI Act: Van uitdaging naar kans

Met Europese wetgeving zoals de AI Act die de Europese Unie momenteel aan het ontwikkelen is, gaat de EU een eigen weg in en zet zich in zekere mate a... lees meer

Informatiepositie van de burger versterken

De maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken heeft als ambitie om... lees meer

Focus op Cybersecurity

In onze gedigitaliseerde wereld is cybersecurity meer dan ooit een topic. Zowel voor bedrijven, als voor burgers in Nederland. Maar hoe geven we richting aan de uitdagingen die er zijn? Want wat komt er eigenlijk allem... lees meer

Achter de schermen zijn wij druk bezig met de invulling van het programma. In de komende tijd lichten wij telkens een tipje van de sluier op. De eerste 4 sessies die dit jaar op het ECP Jaarfestival zullen plaatsvinden vindt u hierboven. We gaan deze sessies nog een plekje geven in onderstaand programma. De sessies hierboven vallen onder de ‘break-out sessies’ en zullen starten om 13:45 uur, 15:00 uur ofwel om 16:00 uur.

 • 11.30 uurInloop en netwerklunch
 • 12.30 uurPlenaire opening 
 • 13.30 uur – Koffiebreak 
 • 13.45 uurBreak-out sessies  
 • 14.30 uur – Koffiebreak  
 • 15.00 uurBreak-out sessies  
 • 15.45 uur – Koffiebreak 
 • 16.00 uur – Break-out sessies 
 • 16.45 uur – Koffiebreak 
 • 17.00 uur – Plenaire afsluiting 
 • 17.30 uur – Netwerkborrel

Inspiratie opdoen

Neem deel aan onze keynotes en breakout-sessies en blijf op de hoogte welke veranderingen er aan komen in de digitale wereld.

Kennis en ervaringen uitwisselen

Vergroot en deel uw kennis. Ontdek waar andere organisaties mee bezig zijn en ga nieuwe samenwerkingen aan.

Netwerken

Ontmoet oude bekenden en leg nieuwe contacten. Met tal van netwerkmogelijkheden is het ECP Jaarfestival 2022 de perfecte plek om zowel met ons als honderden andere deelnemers te connecten.

Partners

Het ECP Jaarfestival wordt mede mogelijk gemaakt door onze festivalpartners die een bijdrage leveren aan het inhoudelijke programma.

Festivalpartner worden?

Bent u geïnteresseerd om een activiteit of demonstratie te organiseren op het netwerkplein? Of wilt u uw organisatie verbinden aan het ECP Jaarfestival? Word festivalpartner en krijg waardevolle exposure voor uw organisatie tijdens het ECP Jaarfestival Neem contact met ons op via jaarfestival@ecp.nl voor de verschillende mogelijkheden.

Locatie

Fokker Terminal

Het ECP Jaarfestival vindt plaats in de Fokker Terminal in Den Haag: een monumentale locatie met een rijke historie. Het hart van het gebouw wordt gevormd door de indrukwekkende 9 meter hoge hangar van 35 meter breed en 68 meter lang: vroeger stonden hier de vliegtuigen opgesteld waar studenten aan sleutelden.

De Fokker Terminal is al jaren bezig om het energiegebruik en de daarmee gepaarde CO2 uitstoot terug te dringen en is sinds juli 2019 een CO2 neutrale locatie.

Adres
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag
070 262 9066

Toegankelijkheid 

 • 400 parkeerplaatsen 
 • 14 gehandicaptenparkeerplaatsen  
 • 8 laadpalen 
 • overdekte fietsenstalling 
 • gehele begane grond is rolstoel-toegankelijk 
Route

Veelgestelde vragen over het ECP Jaarfestival 2022

Hoe laat begint en eindigt het ECP Jaarfestival?

Het Jaarfestival begint om 11.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Aansluitend hebben we een gezellige borrel waarbij u nog volop verder kunt netwerken.

Is het event ook online te volgen?

Het ECP Jaarfestival 2022 is deze keer volledig live en vindt plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Het event is niet online te volgen. Des te meer reden dus om te zorgen dat u erbij bent!

Is het ECP Jaarfestival een betaald evenement?

Het ECP Jaarfestival is gratis toegankelijk.

Worden er opnamen van de sessies gemaakt?

Er worden van een paar sessies opnamen gemaakt. De presentaties van de sprekers zijn na afloop te bekijken via een speciale link op onze website.

Vanaf wanneer kan ik mij aanmelden voor het ECP Jaarfestival 2022?

Begin september versturen wij de uitnodiging voor het ECP Jaarfestival 2022 en kunt u zich aanmelden. Wilt u ook een uitnodiging ontvangen? Laat dan uw contactgegevens achter. 

Wanneer worden de sessies bekendgemaakt?

In de komende tijd maken we de sprekers en het programma bekend. Houd onze website en LinkedIn en Twitter kanalen in de gaten.

Hoe zit het met de bereikbaarheid van de Fokker Terminal?

Het ECP Jaarfestival vindt plaats in de Fokker Terminal in Den Haag.

Adres
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag
https://fokkerterminal.nl/

Komt u met de de auto? U kunt bij de locatie gratis parkeren.
Komt u met het openbaar vervoer? Van de stations Den Haag Centraal en Den Haag HS vertrekken diverse bussen richting de Binckhorst

Ik wil graag meer weten over de mogelijkheden om partner te worden?

Wat leuk dat u interesse hebt om partner te worden. Stuur een mail naar jaarfestival@ecp.nl en wij nemen contact met u op om de verschillende mogelijkheden te bespreken. 

Wanneer?
Donderdag 17 november

Hoe laat?
11.30 – 18.30 uur

Waar?
Fokker Terminal, Den Haag

Wat?
Plenair & break-out sessies

 
 

Contact

Heeft u vragen over het ECP Jaarfestival 2022? Stuur ons een mail via jaarfestival@ecp.nl