Veiliginternetten.nl is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap-voor-stap-uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Op de website staan tips voor veilig omgaan met online privacy, voor veilig gebruik maken van wifi, er staat informatie over wat wel en niet doen op sociale media, en uitleg over hoe men kinderen kan helpen veilig online te zijn. Deze site is bedoeld voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet.

Eind 2014 is op initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Justitie en Veiligheid en ECP | Platform voor de Informatiesamenleving de website www.veiliginternetten.nl gelanceerd. Deze partijen zagen de behoefte voor een neutrale, herkenbare en betrouwbare plek voor consumenten en MKB’ers om veilig internetten, in de breedste zin van het woord, te stimuleren. Met concrete stap-voor-stap-antwoorden op actuele vragen helpt deze website Nederlanders veilig te internetten via computer, tablet en mobiele telefoon. In 2019 is het Digital Trust Center opgericht dat vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het MKB helpt met veilig digitaal ondernemen.

Tips & Tricks

Op Veiliginternetten.nl kunnen mensen terecht voor tips, tricks en praktische stap-voor-stap-uitleg over hoe zij veilig kunnen omgaan met hun online privacy, maar ook hoe zij veilig gebruik kunnen maken van wifi, wat ze kunnen doen en laten op sociale media, en hoe zij hun kinderen helpen veilig online te zijn.  De doelgroep van veiliginternetten.nl is de burger, de ZZP-er, de consument en overheden.

ECP bedenkt de communicatiestrategie voor Veiliginternetten.nl, voert deze uit (zowel on- als offline) en is verantwoordelijk voor het beheer van de website. ECP werkt samen met een redactieraad die zowel op inhoud als op strategie meedenkt en ondersteunt. Veiliginternetten.nl ondersteunt campagnes van partners en is voor enkele overheidscampagnes het landingsplatform.

Heb je vragen over veiliginternetten.nl kan je deze stellen via info@veiliginternetten.nl of contact opnemen met ECP.

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn  inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op ... + Meer over Digitaal Veilig

Gerelateerde links

Betrokken ECP'ers

Sophieke Thurmer

Puck Swarte

Esther Mieremet

Marjolijn Bonthuis-Krijger

Joyce Martina-Roel

Betrokken Deelnemers