18-11-2021

Junior webredacteur Veiliginternetten.nl gezocht (36-40 uur)

Vind jij het een uitdaging om eenvoudig en duidelijk te communiceren hoe je je veilig op het internet kunt gedragen? Wil jij helpen om duidelijk te maken wat bijvoorbeeld phishing of grooming is? Kun jij een moeilijke boodschap eenvoudig maken? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Wat ga je doen?

Voor Veiliginternetten.nl zijn we op zoek naar een junior webredacteur met minimaal een jaar ervaring met schrijven. Je bent geïnteresseerd in cybercriminaliteit en jij zorgt ervoor dat we een specifieke doelgroep bereiken om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. Je moet soms snel schakelen: als er bijvoorbeeld een groot datalek of een incident is, dan zorg jij ervoor dat het de volgende dag op de website en socials staat.

In deze functie start je als schrijver van content voor de website en de socials; je kunt je op termijn door ontwikkelen naar een bredere communicatierol. Je wordt begeleid door de hoofd webredacteur. Je bent een echte schrijver en je vindt het leuk te leren hoe je campagnes opzet. Je maakt samen met het team stappen om onze doelgroep nog beter te bereiken en samen te werken met nieuwe of bestaande partners.

Over jou

 • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau en een tot drie jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent een echte schrijver en hebt ervaring met het schrijven van creatieve teksten.
 • Je hebt een relevante opleiding (bijvoorbeeld journalistiek of communicatie).
 • Je bent maatschappelijk betrokken.
 • Je werkt gemakkelijk samen en je hebt gevoel voor verhoudingen.
 • Je bent proactief, zelf startend en je kunt goed plannen en organiseren.

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven. Vanuit deze rol ondersteunt ECP diverse programma’s en coalities.

Over Veiliginternetten.nl

Veilig internetten is een website en een netwerk. De website Veiliginternetten.nl is de plek waar je alle tips en tricks kan krijgen op het gebied van veilig internetgebruik. De ministeries Economische Zaken en Klimaat en Justitie en Veiligheid maken onderdeel uit van de redactie. Onze partners in het netwerk bieden kennis en kunde op dit gebied. Met dit netwerk organiseren we gezamenlijk campagnes om een bepaalde boodschap meer aandacht te geven. We werken samen met partijen zoals de politie, Fraudehelpdesk, maar ook Helpwanted, Seniorweb en andere organisaties.

Wat bieden wij jou?

 • Een veelzijdig en afwisselende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid en ruimte om te groeien;
 • Een jaarcontract voor 36-40 uur per week met uitzicht op verlenging bij voldoende werk en een goede ontwikkeling;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten;
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken;
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen.

Jouw toekomstige werkomgeving

Je komt te werken in een platte en dynamische organisatie waarin veel vrijheid is en we een fijne werkcultuur hebben. We zijn ambitieus en betrokken met elkaar. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. We werken hybride: zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten.

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waaruit blijkt waarom jij onze nieuwe collega wilt worden. Stuur het naar Linda van der Tang van HR via werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is.

Je kunt tot en met woensdag 8 december 2021 reageren. Deze vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem voor inhoudelijke vragen op met contact op met Esther Mieremet of Sophieke Thurmer via esther.mieremet@ecp.nl of sophieke.thurmer@ecp.nl. Vragen over het sollicitatieproces stel je aan onze HR-adviseur Linda van der Tang via Linda.vandertang@ecp.nl of via 06-484 552 51 (op maandag, donderdag of vrijdag).