16-10-2022

Webredacteur Veiliginternetten.nl gezocht (36-40 uur, vanaf 1 jaar werkervaring)

Vind jij het een uitdaging om eenvoudig en duidelijk te communiceren hoe je je veilig op het internet kunt gedragen? Wil jij helpen om duidelijk te maken wat bijvoorbeeld phishing of grooming is? Kun jij een moeilijke boodschap eenvoudig maken? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Wat ga je doen?

Voor veiliginternetten.nl zijn we op zoek naar een webredacteur met minimaal 1 jaar ervaring met schrijven. Je bent geïnteresseerd in cybercriminaliteit en digitale veiligheid en zorgt ervoor dat we een specifieke doelgroep bereiken om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. Je zult soms snel moeten schakelen: als er bijvoorbeeld een groot datalek of een incident is, dan zorg jij ervoor dat het de volgende dag op de website of socials staat.

In deze functie start je als schrijver van content voor de website en kan je jezelf ontwikkelen naar een bredere communicatierol. In het team werk je samen met Esther (projectleider) en Sophieke (redacteur). Wij zijn een team, nemen taken van elkaar over en zijn direct en open. Ook lachen we veel. Team Veiliginternetten.nl maakt deel uit van het grotere team Veilig binnen ECP.

Over jou

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je vindt het leuk om (creatieve) teksten te schrijven en hebt ook al de nodige ervaring hiermee.
 • Ben je geïnteresseerd in cybercrime en/of digitale veiligheid? Je bent dan bij ons aan het goede adres!
 • Je hebt een relevante opleiding (bijvoorbeeld journalistiek of communicatie).
 • Je bent maatschappelijk betrokken.
 • Je werkt gemakkelijk samen en bent collegiaal ingesteld. Je bent verder proactief, zelf startend en je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je vindt het leuk om in een divers team te werken.

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven. Vanuit deze rol ondersteunt ECP diverse programma’s en coalities.

Veiliginternetten.nl is een website en een netwerk. De website veiliginternetten.nl is de plek waar je alle tips en tricks kan krijgen op het gebied van veilig internetgebruik. Onze partners in het netwerk bieden kennis en kunde op dit gebied. Met dit netwerk organiseren we gezamenlijk campagnes om een bepaalde boodschap meer aandacht te geven. We werken samen met partijen zoals de politie, de Fraudehelpdesk, maar ook Helpwanted, Seniorweb en andere belangenorganisaties. Meer te weten komen over dit platform? Dat kan via: www.veiliginternetten.nl

Wat bieden wij jou?

 • Een veelzijdig en afwisselende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid en ruimte om te groeien;
 • Een jaarcontract voor 36-40 uur per week met uitzicht op verlenging bij voldoende werk en een goede ontwikkeling;
 • Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal 7 (€3.090 tot €4.328 bruto bij een 40-urige werkweek). Inschaling is o.a. afhankelijk van de ervaring en opleiding die je hebt gevolgd.
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten;
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken;
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen;
 • Leuke en gezellige borrels, spelletjesavonden en uitjes met collega’s.

Jouw toekomstige werkomgeving

Je komt te werken in een platte en dynamische organisatie waarin veel vrijheid is en we een fijne werkcultuur hebben. We zijn ambitieus en betrokken met elkaar. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. Verbinding en betrokkenheid in werk en tussen collega’s is erg belangrijk voor ons, we gaan regelmatig wat gezelligs met elkaar doen. We werken hybride: zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten.

Geïnteresseerd?

We zijn benieuwd wie jij bent! We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waaruit blijkt waarom jij onze nieuwe collega wilt worden. Stuur het naar Chantal van HR via werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is. Deze vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem voor inhoudelijke vragen op met contact op met Esther Mieremet (06-20968879) of via esther.mieremet@ecp.nl Vragen over het proces stel je aan onze HR-adviseur Chantal of via 06-484 552 51 (op maandag, donderdag of vrijdag).