[Gesloten] Communicatieadviseur gezocht (32-40 uur, 1- 3 jaar werkervaring)

We zoeken een ervaren communicatieadviseur. Iemand die strategisch kan denken, maar ook de handen uit de mouwen steekt. Je stelt een communicatieplan op, schrijft nieuwsbrieven, onderhoudt website(s) en bent betrokken bij events en campagnes. Is dit wat jij kan en ben je ook geïnteresseerd in de wereld van digitale veiligheid? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

Het gaat om een veelzijdige functie gericht op cybercriminaliteit en digitale veiligheid. Vanuit Veiliginternetten.nl is het streven dat iedereen veilig(er) online wordt. Je zorgt binnen een klein en enthousiast team dat we specifieke doelgroepen bereiken. Je kan snel schakelen: als er bijvoorbeeld een groot datalek of een incident is, dan zorg jij ervoor dat het de volgende dag op de website of socials staat. In ons team doen we meerdere campagnes (zoals onder andere dubbelzoveilig.nl, doejeupdates.nl en woensdagongehacktdag) en jij denkt mee over de opzet van de campagnes, hoe we onze doelgroepen bereiken en ook hoe we de sociale kanalen hiervoor inzetten. Het werk is heel wisselend; de ene dag denk je mee over het jaarplan, de volgende dag schoon je het CMS op.

Over jou

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en minimaal 1-3 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je vindt het leuk om mee te denken als strateeg en de activiteiten ook uit te voeren.
 • Je schrijft net zo makkelijk een Instagram post als een communicatieplan en je houdt van de afwisseling van hands-on en strategisch denken.
 • Je bent geïnteresseerd in cybercrime en digitale veiligheid.
 • Je hebt een relevante opleiding (bijvoorbeeld journalistiek of communicatie).
 • Je bent maatschappelijk betrokken.
 • Je werkt gemakkelijk samen en bent collegiaal ingesteld. Je bent verder proactief, zelf startend en je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je vindt het leuk om in een divers team te werken.
 • Je bent creatief en vindt het leuk om in canva of photoshop te ontwerpen.

Wat bieden wij jou?

Een veelzijdig en afwisselende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid en ruimte om te groeien;

 • Een jaarcontract voor 32-40 uur per week met uitzicht op verlenging bij voldoende werk en een goede ontwikkeling;
 • Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal 8 (€3.614 – €5.075 bruto bij een 40-urige werkweek). Inschaling is o.a. afhankelijk van de ervaring en opleiding die je hebt gevolgd.
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten;
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken;
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen;
 • Leuke en gezellige borrels, spelletjesavonden en uitjes met collega’s.

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven. Vanuit deze rol ondersteunt ECP diverse programma’s en coalities.

Veiliginternetten.nl is een website en een netwerk. De website veiliginternetten.nl is de plek waar je alle tips en tricks kan krijgen op het gebied van veilig internetgebruik. Onze partners in het netwerk bieden kennis en kunde op dit gebied. Met dit netwerk organiseren we gezamenlijk campagnes om een bepaalde boodschap meer aandacht te geven. We werken samen met partijen zoals de politie, de Fraudehelpdesk, maar ook Offlimits, Seniorweb en andere belangenorganisaties. Meer te weten komen over dit platform? Dat kan via: veiliginternetten.nl 

Jouw toekomstige werkomgeving

Je komt te werken in een platte en dynamische organisatie waarin veel vrijheid is en we een fijne werkcultuur hebben. We zijn ambitieus en betrokken met elkaar. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. Verbinding en betrokkenheid in werk en tussen collega’s is erg belangrijk voor ons, we gaan regelmatig wat gezelligs met elkaar doen. We werken hybride: zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten.

Geïnteresseerd?

We zijn benieuwd wie jij bent! We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waaruit blijkt waarom jij onze nieuwe collega wilt worden. Stuur het naar Juliska de Vries van HR via werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is. Deze vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem voor inhoudelijke vragen op met contact op met Esther Mieremet (06-20968879) of via esther.mieremet@ecp.nl Vragen over het proces stel je aan onze HR-adviseur Chantal van Deurloo (06-48455251) of via chantal.vandeurloo@lunavia.nl (op maandag, donderdag of vrijdag).

Stichting ECP is een klant van LunaVia. Je werkt vanuit LunaVia bij Stichting ECP.