Esther Mieremet

Projectleider Veiliginternetten.nl en projectadviseur Privacy

Esther Mieremet heeft sociale- en organisatiepsychologie gestuurd aan de Universiteit van Leiden en heeft daarna een opleiding Informatietechnologie gedaan om bij toenmalige TNT Post aan de slag te gaan. Ze heeft ook gewerkt bij de gemeente Den Haag als informatieanalist. Veiliginternetten.nl is het project waar Esther nu aan werkt; zowel het organiseren van het netwerk als ook de website en sociale media.

Het werken aan Veiliginternetten.nl is heel divers; de ene dag staat Esther voor een groep senioren uitleg te geven hoe ze cookies kunnen verwijderen, het volgende moment gaat het om strategie met betrekking tot samenwerking.

Esther is binnen ECP ook de privacy officer; zij is de vraagbaak voor collega’s omtrent privacy en draagt mede zorg voor processen die privacy waarborgen.

“Veiligheid op het internet is van belang voor de samenleving, voor de mens, voor het bedrijfsleven, voor onze democratie. In mijn rol kan ik daaraan bijdragen en dat vind ik heel mooi. Veilig zijn kan je alleen als je je vertrouwen hebt in de omgeving, in jezelf, in de ander en in techniek. Het bieden van vertrouwen en het werken aan manieren om vertrouwen te vergroten zijn drijfveren van mijn werk bij ECP.”