ECP Deelnemersspecial - Vertrouwen in de digitale economie

Op donderdag 18 april organiseert ECP in samenwerking met de Dutch Blockchain Coalition (DBC) de ECP deelnemersspecial ‘Vertrouwen in de digitale economie’ in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Wij bevinden ons op een keerpunt in de digitale evolutie; waarbij de balans tussen innovatie en vertrouwen, tussen groei en ethiek én tussen technologie en de menselijke behoefte centraal moet staan. Hoe kunnen wij met decentrale technologie bijdragen aan een duurzame digitale economie met democratische publieke waarden als centraal uitgangspunt?

Het realiseren van een inclusieve digitale economie vereist universeel digitaal vertrouwen. In deze ECP Deelnemersspecial wordt het belang van een decentrale opzet uitgelicht en wordt verkend hoe decentrale technologieën bijdragen aan het vertrouwen in een échte digitale economie.

De nadruk ligt deze middag op veilige, controleerbare en privacy-respecterende digitale identiteiten, digitaal eigendom (van schaarste goederen en diensten) en digitaal eigendomsoverdracht. Experts lichten in deze context onder andere het belang van ‘Trust Technologies’ en ‘Digital Product Passports’ toe. Daarnaast worden er real-life initiatieven gepresenteerd die via decentrale technologieën bijdragen aan het creëren van digitaal vertrouwen, zoals bijvoorbeeld het ‘Company Passport’.

Programma

14.00 uur
Inloop
14.30 uur
Welkom en opening
Dagvoorzitter Marjolijn Bonthuis – Programmadirecteur Digitale Veiligheid & Vertrouwen – ECP | Platform voor de InformatieSamenleving
14.35 uur
Het belang van Digital Trust
Victor van der Hulst – Coalitiemanager – Dutch Blockchain Coalition
14.45 uur
Mondiale Digital Trust ontwikkelingen door Trust Tech
Mark van Staalduinen – Program Lead Digital Trust NL – Dutch Blockchain Coalition
Augustinus MohnSenior Manager Resilience and Business Continuity – KPMG
15.15 uur
Rol van digitale identiteiten
Alexander van den Wall Bake – Business Consultant Self Sovereign Identity – TNO
15.30 uur
Rol van digitale zekerheden
Alex Bausch – Executive chairman – 2Tokens
15.40 uur
Hoe helpt Digital Trust om te voldoen aan opkomende wet- en regelgeving?
Peter Verkoulen – Programmadirecteur – Centre of Excellence for Data Sharing & Cloud (CoE-DSC) 
15.55 uur
Met data samen op weg naar Digital Product Passports
Marjolein Christiaanse – Manager Standards & Applied Knowledge – GS1 Nederland
16.10 uur
Digitaal, veilig ondernemen door het Company Passport
Mark Hanhart – Detecting Financial Crime Design Expert – ABN AMRO Bank N.V.
16.25 uur
Afsluiting
Door dagvoorzitter Marjolijn Bonthuis &
aankondiging FIDES: Decentralised Trust Lab door Victor van der Hulst
16.35 uur
Borrel
17.30 uur
Einde bijeenkomst

Laat u inspireren en ontdek hoe we samen kunnen komen tot vertrouwen in de digitale economie.

Terugkijken ECP evenementen

Deze bijeenkomst wordt opgenomen en is na afloop exclusief terug te kijken voor ECP-deelnemers. Deelnemer zijn heeft vele voordelen. Bent u benieuwd welke voordelen er nog meer bij het ECP-deelnemerschap horen? Vul het interesseformulier in en wij voorzien u graag van meer informatie over het ECP-deelnemerschap.

Foodwaste & afmelden

Na deze bijeenkomst bieden wij u een borrel met hapjes aan. Wij gaan bewust om met de inkoop van middelen en catering om zo foodwaste te voorkomen. Indien u zich heeft aangemeld en onverhoopt toch niet aanwezig kunt zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk om u af te melden.

Afmelden

Mocht u vragen hebben mail dan naar events@ecp.nl. Veel dank!

Sprekers

Victor van der Hulst

Victor van der Hulst is een ervaren programmamanager en sinds begin 2023 als coalitiemanager betrokken bij de DBC. Hij heeft een achtergrond in IT, innovatiemanagement en een master Information Management. Ontwikkelingen binnen web3, digital identity en AI volgt hij op de voet. Hij zet zich actief in voor het thema Digitaal Vertrouwen en als kwartiermaker heeft hij onlangs (met het ecosysteem) het initiatief tot FIDES genomen.

Mark van Staalduinen

Mark van Staalduinen is sinds november 2019 Managing Director en oprichter van CFLW Cyber Strategies (CFLW). Hij behaalde zijn MSc (2003) en PhD (2010) graden in Elektrotechniek aan de afdeling ICT van de Technische Universiteit Delft (DUT). Vervolgens werkte Dr. Van Staalduinen tussen 2007 en 2019 bij TNO als Consultant en Innovatiemanager gericht op aanpak cybercriminaliteit en nationale veiligheid. Van januari 2016 tot december 2019 werd hij gedetacheerd in Singapore om de internationale samenwerking in Zuidoost-Azië te versterken, en werd hij als cybercriminaliteitsexpert gedetacheerd bij het INTERPOL Global Complex for Innovation. In april 2022 werd hij ook benoemd tot lid van de Dutch Blockchain Coalition (DBC) om het Digital Trust NL Programma te ontwikkelen.

Augustinus Mohn

Augustinus is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van programma’s om de digitale en operationele weerbaarheid van organisaties en bedrijven te verbeteren.In samenwerking met het World Economic Forum (WEF) heeft hij een mondiaal raamwerk voor Digital Trust ontwikkeld.

Alexander van den Wall Bake

Met een achtergrond in optimalisatie en innovatie van bedrijfsprocessen bij verschillende corporates stapte Alexander in 2021 over naar TNO om te bouwen aan de concepten van autonomie en vertrouwen in een digitale wereld. Geen enkele instantie kan dit zelfstandig implementeren want voor vertrouwen ben je altijd afhankelijk van anderen. Het ecosysteem vergt onafhankelijke orkestratie om tot een oplossing te komen die voor iedereen werkt. Alexander onderzoekt en verbindt de diversiteit aan invalshoeken van deze systeemverandering.

Alex Bausch

Met 30 jaar succesvol ondernemerschap zet Alex zich in om gedecentraliseerde oplossingen mainstream en toegankelijk te maken. Als uitvoerend voorzitter van de stichting 2Tokens, promoot hij deze missie en lanceerde de routekaart token financiering met een breed scala aan partners. Omdat de term “crypto” afschrikkend kan werken, legt hij de nadruk op “Token Finance” en de transformatieve kracht ervan op eigendomsstructuren. Alex is optimistisch over de toekomst en ziet de tokeneconomie als een katalysator voor nieuwe bedrijfsmodellen en maatschappelijke verandering, en voorspelt een overgang naar een economie met nul-marginale kosten en de opkomst van nieuwe verdienmodellen.

Peter Verkoulen

Peter Verkoulen is sinds 2015 bezig met het (uit)bouwen van innovatieve ecosystemen in een publiek-private samenwerking. Hij heeft de Brightlands Smart Services Campus opgestart in 2015 en uitgebouwd tot een ecosysteem met meer dan 80 organisaties. Verder heeft hij de Dutch Blockchain Coalition uitgebouwd. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de Nederlandse Gaia-X hub. Sinds 2023 is de Gaia-X hub opgegaan in het Centre of Excellence for Data Sharing & Cloud (www.CoE-DSC.nl), onder zijn leiding.

Marjolein Christiaanse

Marjolein Christiaanse is Manager Standards & Applied Knowledge bij GS1 Nederland. In die rol draagt zij bij aan de door GS1 deelnemers gewenste (internationale) ontwikkeling van standaarden om bij te dragen aan betrouwbare data voor een efficiënte en duurzame supply chain.  Daarnaast biedt haar afdeling de kennis om bedrijven te helpen bij een succesvolle implementatie daarvan. Daarvoor werkte zij bijna 10 jaar bij Ahold Delhaize in verschillende functies met de focus op productdata.

 

18-04-2024 14:00 - 17:30 Koninklijke Schouwburg, Den Haag aanmelden
  • Dutch Blockchain Coalition

    In 2017 is de Dutch Blockchain Coalition (DBC) opgericht om ervoor te zorgen dat blockchain zich ontwikkelt vanuit Nederlandse en Europese waarden. ECP | Platform voor de Informa... + Meer over Dutch Blockchain Coalition