ECP Deelnemersspecial - Cyberweerbaarheid; wat je moet weten, wat je moet doen

Op donderdag 30 mei organiseert ECP in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat  de deelnemersspecial ‘Cyberweerbaarheid; wat je moet weten, wat je moet doen’ in Nieuwspoort in Den Haag.

Thematiek

In een steeds digitalere wereld is cyberweerbaarheid van cruciaal belang. Digitalisering heeft de geopolitieke machtsverhoudingenverhoudingen ingrijpend veranderd en dit zorgt onder meer voor uitdagingen op het gebied van de bescherming en betrouwbaarheid voor essentiële systemen, die stuk voor stuk verbonden zijn met het internet.

Om onze nationale digitale infrastructuur te beschermen heeft het kabinet een nieuwe cybersecuritystrategie gepresenteerd. Deze strategie omvat maatregelen om de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten, uitgaande van intensieve samenwerking op internationaal niveau. Op Europees niveau is er een omvangrijk EU-pakket met allerlei wetten om digitale technologie in goede banen te leiden. Hoe nuttig en noodzakelijk deze regulations ook zijn, bedrijven en overheden staan voor een flinke opgave om hieraan te gaan voldoen.

De Online Trust Coalitie heeft de afgelopen maanden, samen met ICTRecht, gewerkt aan een overzicht van de belangrijkste EU-wetten. Dit overzicht laat zien dat sprake is van een complex geheel dat serieuze eisen stelt aan organisaties en hun bestuurders.

De uitvoering en naleving van deze wetgeving kan niet langer alleen aan de IT-afdeling overgelaten. Bestuurdersmoeten verantwoordelijkheid gaan nemen zoals ze ook doen op het gebied van financiën en duurzaamheid. In deze deelnemersspecial bieden we u daarom een handelingsperspectief gericht op de komende EU-wetgeving.

Het programma en de sprekers maken wij binnenkort bekend. Noteer de datum alvast in uw agenda en meld u aan via onderstaande button!

Aanmelden

Interesse in deze bijeenkomst? Meld u aan via onderstaande button én op de Nieuwspoort website.

Aanmelden

Let op: U dient zich aan te melden op twee plekken. Neem s.v.p. de bevestiging van Nieuwpoort op uw telefoon of uitgeprint mee naar Nieuwspoort en tevens uw identiteitsbewijs.

Foodwaste

Na deze bijeenkomst bieden wij u een borrel met hapjes aan. Wij gaan bewust om met de inkoop van middelen en catering om zo foodwaste te voorkomen. Indien u zich heeft aangemeld en onverhoopt toch niet aanwezig kunt zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk om u af te melden.

Terugkijken ECP evenementen

De bijeenkomst wordt opgenomen en is na afloop exclusief terug te kijken voor ECP Deelnemers. Deelnemer zijn heeft vele voordelen. Bent u benieuwd welke voordelen er nog meer bij het ECP-deelnemerschap horen? Vul het interesseformulier in en wij voorzien u graag van meer informatie over het ECP-deelnemerschap. Bent u deelnemer maar kunt u niet inloggen? Neem contact op met ons via communicatie@ecp.nl.

Afmelden

Indien u zich op een eerder moment heeft aangemeld en onverhoopt toch niet aanwezig kunt zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk om u af te melden via de knop hieronder.

Afmelden

30-05-2024 14:00 - 17:30 Nieuwspoort, Den Haag aanmelden
  • Online Trust Coalitie

    De Online Trust Coalitie is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het voormalige publiek-private samenwerkingsproject Partnering Trust. Het Part... + Meer over Online Trust Coalitie