Internet tegen Corona

  • webinar

Voeg toe aan agenda 11/19/2020 14:00 11/19/2020 14:45 Europe/Paris Internet tegen Corona Bekijk de sessie hier terug... https://ecp.nl/programma/internet-tegen-corona/

Bekijk de sessie hier terug.

Als gevolg van de coronapandemie werken en leren we op grote schaal thuis en mede daardoor is digitalisering in een stroomversnelling gekomen. De coronacrisis stelt ons voor uitdagingen waarvoor digitale oplossingen uitkomst kunnen bieden. Denk aan betrouwbare en veilige online tools, maar ook aan het verkrijgen van inzicht en grip op de pandemie en hoe we met de crisissituatie omgaan.

We zijn in een uitzonderlijke situatie beland met het uitbreken van COVID-19. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven, ook vanuit de tech hoek, worden gerealiseerd om elkaar te helpen. Via deze ‘Internet tegen Corona’ call dragen we vanuit SIDN fonds graag bij aan sterke internet oplossingen die hulp kunnen bieden in deze crisis. De ‘Internet tegen Corona’ call werd mede ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Tijdens deze sessie komen drie projecten aan bod. Koen de Jonge vertelt over beeldbellen via ‘IRMA-meet’, zodat je zeker weet dat je de juiste persoon voor je hebt (met name handig bij zakelijke ontmoetingen, (medische) consulten of online tentamens). Marijn Sax gaat in op digitale (preventie)technologieën die overheden inzetten en de implicaties daarvan voor burgers (project ‘Building a monitoring framework for the societal, ethical and legal implications of digital solutions to managing the Covid-19 crisis)’. En Matthias Oliveiro geeft ons een inkijkje in de digitale oplossingen voor MBO/ HBO Stages in de 1,5 meter samenleving.

 

Stage lopen in de 1,5 meter samenleving: Het digitale stage lopen

Het nieuwe stage lopen is aangewakkerd door de Coronacrisis, een goede aanvulling ook op de trend ‘thuiswerken’, een trend die blijvend lijkt te worden. Online stage lopen wordt een belangrijk onderdeel van de digitale samenleving, het voorportaal voor het doorstromen van studenten naar de arbeidsmarkt, de digitale arbeidsmarkt.

Datum: donderdag 19 november
Tijd: 14.00-14.45 uur

ECP Jaarfestival

Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners het ECP Jaarfestival: een online meerdaags event over onze digitale same... + Meer over ECP Jaarfestival.

Betrokken Sprekers

Matthias Oliveiro

Mieke van Heesewijk