Mieke van Heesewijk


“Internet lijkt hand in hand te gaan met de bestrijding van Corona. Het is belangrijk dat we alert blijven op welke technische oplossingen we implementeren anders zitten we opeens in een ongewilde situatie die moeilijk terug te draaien is.”

“We leven in roerige tijden, van belang is om het internet nu zo te in te richten en te ontwerpen dat we erop kunnen vertrouwen en dat het niet verder bijdraagt aan maatschappelijke onrust en maatschappelijke ongelijkheid.”

Mieke studeerde Russische Taal- en Letterkunde, maar haar internet roots liggen bij XS4ALL, de eerste Internet Provider in Nederland. Ze was actief als beleidsadviseur Internet Participatie bij het Ministerie van Binnenlandse zaken, program developer bij Waag Society en mede directeur van stichting Netwerk Democratie. Mieke is deel van het Stichtingsbestuur van Publeaks.nl, lid van de Raad van Commissarissen bij WPG Uitgevers en voorzitter van Stichting WeMakeTheCity. Daarnaast is ze Expert voor de Europese Commissie binnen de ‘Comm Netwrks, Contents & techn Future Netwrks Next Generation Internet’.