De onbekende kansen van omscholing

  • workshop

Voeg toe aan agenda 11/18/2020 14:45 11/18/2020 15:30 Europe/Paris De onbekende kansen van omscholing Door de coronacrisis hebben veel mensen hun baan verloren. Tegelijkertijd zijn er ook sectoren, z... https://ecp.nl/programma/de-onbekende-kansen-van-omscholing/

Door de coronacrisis hebben veel mensen hun baan verloren. Tegelijkertijd zijn er ook sectoren, zoals ICT, die nog steeds hard op zoek zijn naar goede mensen. Hier liggen kansen voor die mensen, én voor Nederland om de komende jaren extra te investeren in omscholing. Tijdens deze sessie gaan we, aan de hand van het arbeidsmarktonderzoek ICT met topsectoren, in op de concrete kansen voor omscholing naar ICT en digitalisering. Zo is er gewerkt aan het in kaart brengen van overstapberoepen, die passend zijn voor tekortberoepen in de energiesector. En ook bekijken we het van de persoonlijke kant: hoe is het om een omscholingstraject te volgen en wat voor kansen biedt dit?

Datum: woensdag 18 november
Tijd: 14.45-15.30 uur

ECP Jaarfestival

Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners het ECP Jaarfestival: een online meerdaags event over onze digitale same... + Meer over ECP Jaarfestival.

Betrokken Sprekers

Inge Jansen

Marsha Wagner

Louis Spaninks

Rene Montenarie

Dominiek Veen