Digitale nalatenschap: doorleven als je dood bent    

Digitale nalatenschap gaat enerzijds over data (wie kan er nog bij mijn social media accounts als ik er niet meer ben? Wie is eigenaar van de digitale foto’s?), maar anderzijds ook over jouw beeld/jouw digitale verschijningsvorm na je overlijden. Kan je überhaupt nog echt dood zijn? En wat is dat dan? Hoe ziet dat er digitaal uit? Je kan met behulp van deepfake personen dingen laten zeggen. De oproep van de doodgeschoten Sedar Soares is daar een voorbeeld van. 

Je bestaat fysiek niet meer, maar digitaal nog wel. Bij rouwverwerking misschien heel fijn, bij reconstructie van delicten jaren geleden misschien heel nuttig. Tot hoever willen we gaan?

In deze discussie komt de vraag naar boven of en hoe we als mens hier regie op willen hebben. En dan is ook interessant te kijken hoe dat dan zou moeten. 

Constateren dat digitale nalatenschap een belangrijk onderwerp is, is de start. Heel graag gaan we in deze sessie een stap verder en onderzoeken op welke manier we om moeten gaan met digitale nalatenschap. Brandon Kwey zal spreker zijn bij deze sessie. Deze sessie is interactief, op laagdrempelige manier is het publiek onderdeel van de discussie. Deze sessie wordt door Netwerk Mediawijsheid en Veiliginternetten.nl georganiseerd.

Drie redenen om naar deze sessie te gaan op het ECP Jaarfestival