Jeannine Peek

“Digitalisering is steeds belangrijker gebleken voor het creëren van een betere wereld. Technologie is key om de zorg betaalbaar te maken en zal cruciaal zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Denk maar aan de manieren waarop de combinatie van IoT en AI het vervoer of onze land- en tuinbouw efficiënter kunnen maken. Ik zet me graag in voor onze gezamenlijke maatschappelijke missie, digitalisering.”

Sinds maart 2020 is Jeannine Peek het nieuwe Boegbeeld van de Topsector ICT, ofwel Team Dutch Digital Delta. Daar zet ze zich in voor ICT innovatie binnen publiek private samenwerking met een extra focus op de ontwikkeling van Technisch Talent en diversiteit.

Naast haar rol als boegbeeld ICT is Jeannine in het dagelijks leven Algemeen Directeur van Capgemini Nederland en helpt zij met haar team vele organisaties met hun business en digitaliseringsvraagstukken.

Ze is bestuurslid bij de branchevereniging NL Digital, waar ze ook enkele jaren voorzitter van was. Verder is Jeannine Toezichthouder bij SIDN, Lid van de Raad van Advies van Autoriteit Persoonsgegevens en bestuurslid bij het Nationaal Register. Jeannine heeft Technische Bedrijfskunde Informatiekunde gestudeerd aan de Universiteit Twente, waarvoor ze ook optreedt als ambassadeur.