27-02-2023

Onderzoeksstagiair Veiligheid voor de Dutch Blockchain Coalition

Een van de thema’s van de Dutch Blockchain Coalition gestart in 2022 is het thema Veiligheid. Ter ondersteuning van dit thema zijn we op zoek naar een enthousiaste, zelfstandige WO-student die meer wil leren over het ecosysteem rondom blockchain-toepassingen en het veiligheidsdomein.

 

De stageopdracht

Als onderzoeksstagiair ben jij verantwoordelijk voor het maken van een verdieping op de nationale agenda. Je kan hierbij denken aan het maken van een SWOT-analyse voor Veiligheid en Blockchain. Je brengt projecten en organisaties in kaart die zich inzetten op het snijvlak van blockchain en veiligheid, op nationaal en internationaal niveau. Dit doe je op basis van desk research, expert interviews en andere data-verzamelingsmanieren. Na deze analyse wordt helder waar kansen en uitdagingen liggen zodat we het Nederlandse blockchain-gedreven veiligheidsdomein op korte en lange termijn verder kunnen laten groeien.

Wie zoeken wij?

Je bent WO-student en volgt de ontwikkelingen in decentrale technologieën, zoals blockchain technology, maar ook Cybersecurity en Multi-Party Computation. Je vindt digitale innovatie leuk en je durft out-of-the-box te denken. Je kunt goed orde houden over je eigen werkzaamheden. Ook ben je in goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en afwisselende stageplek waarin je veel ruimte krijgt om je eigen onderzoek uit te voeren terwijl je samenwerkt met blockchain-experts uit uiteenlopende domeinen. De DBC, onderdeel van ECP, is een leuke, dynamische en platte organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. We hebben een kantoor in Den Haag waar we minimaal 1 keer per week samenkomen, en verder heb je de mogelijkheid tot thuiswerken. De stageperiode, evenals de stagevergoeding, is in gezamenlijk overleg te bepalen.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV en een korte motivatie, of filmpje van max 3 minuten, waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze stage naar Nina Huijberts; nina.huijberts@dutchblockchaincoalition.org. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent. Door te reageren op onze vacature geef je automatisch toestemming dat wij social media gebruiken om meer informatie te verzamelen over jou als kandidaat.

Verdere vragen? Mail gerust naar nina.huijberts@dutchblockchaincoalition.org.

Over de Dutch Blockchain Coalition

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is een samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. De missie van de DBC is om gebruiksscenario’s van blockchain en andere decentrale technologieën te verkennen en toepassingen te stimuleren. Daarbij ligt de focus op de aangewezen domeinen van de topsectoren: onze thema’s. Dat doet de DBC door de innovatiekracht in Nederland bij elkaar te brengen. Zo realiseren we een breed gedragen mandaat met slagkracht voor maatschappelijke en economische waarde en impact. Daarmee draagt de DBC bij aan het versnellen van de inrichting van de decentrale infrastructuur binnen Nederland.

Thema Veiligheid

Blockchain en andere decentrale cryptografische technologieën kunnen zorgen voor data-integriteit in cruciale ketens en een bijdrage leveren aan de veilige toegankelijkheid van cruciale data. Daarmee kunnen burgers, het bedrijfsleven en de overheid profiteren van de mogelijkheden en kansen die de digitale samenleving ons biedt.

Het thema Veiligheid is gericht op twee pilaren: Veiligheid in blockchain en Veiligheid met blockchain. Samen met betrokken stakeholders vanuit de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen is gewerkt aan een nationale agenda door gezamenlijk de uitdagingen en kansen binnen deze pilaren te identificeren. Deze nationale agenda is hier te downloaden.