21-08-2019

Gezocht: Freelance webredacteur en contentspecialist ‘Digitale Samenleving’

24 uur per week (0,6 FTE) Ben je geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van AI, Big Data, Blockchain, Quantum en 5G? En creëer je gemakkelijk content voor diverse doelgroepen en kanalen over deze onderwerpen? Draai je je hand niet om voor het afnemen van interviews, het optuigen van een website of voor het neerzetten en uitvoeren van een social mediabeleid? Dan gaan we graag met je in gesprek.

De organisatie

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over de impact op – en verantwoorde toepassing van – nieuwe technologieën in de Nederlandse samenleving. Door de neutrale positie van ECP en ons verbindend vermogen zorgen we ervoor dat we het maatschappelijke en ethische debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. Een belangrijke pijler hierin is de organisatie en ondersteuning van programma’s van partners, zoals dutch digital delta, de Dutch Blockchain Coalition en de Human Capital Agenda ICT. Deze programma’s kennen ieder hun eigen dynamiek.

Wie wij zoeken:

Voor deze freelance opdracht zoeken we een enthousiaste, hands-on redacteur en contentspecialist, die ervan houdt om samen met anderen inhoud te creëren. De werkzaamheden voor deze opdracht richten zich met name op de volgende programma’s: Team ICT / dutch digital delta: https://www.dutchdigitaldelta.nl/ Dutch Blockchain Coalition: https://dutchblockchaincoalition.org/ Human Capital Agenda ICT: https://dutchdigitaldelta.nl/hca-ict Voor de genoemde programma’s ben jij verantwoordelijk voor communicatie via digitale kanalen. Dit betekent dat je redactie voert over de websites, maar ook steeds op zoek bent naar het juiste bereik van andere (social media)kanalen door nieuwe, aansprekende content aan te bieden. Daarnaast denk je mee over het vormgeven van de communicatiestrategie.

Profiel:

  • Senior ervaring als (web)redacteur en contentspecialist;
  • Minimaal HBO-werk- en -denkniveau;
  • Relevante opleiding op het gebied van communicatie en/of journalistiek;
  • Aantoonbare affiniteit met de thema’s technologie, digitale innovatie en samenleving;
  • Ervaring met Content Management Systemen en social media;
  • Kennis van Adobe Photoshop en Final Cut Pro (of vergelijkbare software) is een pre;
  • Maatschappelijke betrokkenheid op het thema digitale innovatie.

Wat bieden wij:

Een veelzijdige en afwisselende opdracht binnen een enthousiast, resultaatgedreven team. ECP is een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Daarnaast zijn we flexibel in werklocatie, maar zal je aanwezigheid ook nodig zijn bij ECP in Leidschendam of bij partners in het land.

Enthousiast over deze functie?

Stuur je CV met een korte motivatie – of een filmpje van max. 3 minuten – waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar Juliska de Vries: werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer en voor welk tarief je beschikbaar bent. De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor in Leidschendam. Heb je vragen over deze vacature? Bel ons dan op 070-4190309 en vraag naar Daniël Frijters.