Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met de zorgverlener, online een recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van de baby volgen terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen. Om deze reden is ECP | Platform voor de InformatieSamenleving samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in 2017 gestart met de e-healthweek. 

De e-healthweek is een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact te brengen en hen de mogelijkheden te laten ervaren. De ambitie? E-health voor iedereen toepasbaar maken door mogelijkheden te demonstreren, kansen te creëren en verbindingen te leggen om gezamenlijk actie te ondernemen. 

ECP

ECP verzorgt de communicatie rondom de week en onderhoudt het contact met alle partners. Daarnaast zorgt ECP voor een goed en duidelijk overzicht van alle activiteiten. Sinds 2019 wordt de e-healthweek georganiseerd met een aantal hoofdpartners, waaronder het ministerie van VWS.  Naast de e-healthweek zet ECP zich ook in voor de verbetering van de digitale vaardigheden in de zorg. Dit is ook één van de thema’s van de e-healthweek 2020. 

Activiteiten

Tijdens de e-healthweek vinden naast het openingscongres, door heel het land activiteiten plaats, met als hoogtepunt 276 activiteiten in 2019. De activiteiten worden door de bezoekers erg goed beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 7,8. Diverse activiteiten die tijdens de e-ehealthweek worden gelanceerd ontwikkelen zich uiteindelijk in langlopende projecten. Een voorbeeld hiervan is het uitprobeerdienst-platform.

Meedoen

Iedereen die een activiteit wil organiseren of bezoeken kan terecht op de website. Activiteiten kunnen hier eenvoudig worden aangemeld en de website geeft een duidelijk overzicht van alle activiteiten in de buurt. 

Digitalisering in de zorg

Zorg is misschien wel de belangrijkste sector van Nederland. Zorg gaat over mensen. Zorg speelt in ieders leven een belangrijke rol, van geboortezorg tot ouderenzorg, van de zorg voor onze kinderen, onszelf en voor onze ouders. Zo... + Meer over Digitalisering in de zorg

Gerelateerde links


Betrokken ECP'ers

Laurens van der Molen

Daniël Tijink


Betrokken Deelnemers

Agenda

Er zijn geen agendapunten voor dit project.

Nieuws

Er zijn geen nieuwspunten voor dit project.

Publicaties

Er zijn geen publicaties voor dit project.