28-11-2019

Gezocht per direct: resultaatgerichte en enthousiaste hands-on Project Management Officer (PMO) voor de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC)

32 uur in de week, invulling ZZP/freelance of in dienst, minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.

Kan jij goed plannen en snel schakelen in situaties waarin meerdere publieke en private organisaties samenwerken? Heb je daarnaast ervaring met het vormgeven én operationaliseren van bedrijfsprocessen? Zo ja, dan gaan we graag met je in gesprek.

Over de NL AIC

Op 8 oktober jl. is de Nederlandse AI coalitie (www.nlaic.com) van start gegaan. Voor dit publiek-privaat samenwerkingsprogramma is ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de faciliterende organisatie.

De NL AIC heeft als missie Nederlandse activiteiten in artificiële intelligentie (AI) te stimuleren, te ondersteunen en waar nodig te organiseren. De coalitie wil dat Nederland meedoet met de koplopers in Europa – en in de wereld – op het gebied van kennisontwikkeling én toepassing van AI. Met het oog op de Nederlandse welvaart en welzijn met inachtneming van Nederlandse en Europese normen en waarden. Dit vereist een “collaboratieve ketenaanpak”, waarbij overheid, bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties samenwerken.

De NL AIC faciliteert en zorgt voor versnelling en koppeling van initiatieven in onderzoek, onderwijs en in economische sectoren en maatschappelijke toepassingsgebieden. De coalitie ontplooit ook (collectief) nieuwe initiatieven. Door met partners krachten te bundelen, wordt het succes van de coalitie bepaald. De NL AIC brengt alle betrokken organisaties samen om de uitdagingen van deze toepassingsgebieden met AI aan te pakken, inclusief de maatschappelijke missies van de overheid.

Inmiddels hebben ruim 170 organisaties zich aangemeld en staan we aan de vooravond van een unieke kans samen met deze organisaties werk te maken van onze AI-ambities. Om dit allemaal in goede banen te leiden is een professionele en goed georganiseerde bedrijfsvoering van groot belang.

Over ECP | Platform voor de InformatieSamenleving

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties publiek-privaat samenwerken aan en kennis uitwisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitale samenleving. Onze neutrale positie en ons verbindend vermogen zorgen ervoor dat we het maatschappelijke en ethische debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. Een belangrijke pijler in deze is de organisatie en ondersteuning van programma’s van partners zoals het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. ECP ondersteunt onder andere de bedrijfsvoering van de NL AIC.

De functie

Het gaat om een veelzijdige en dynamische functie. De ene dag ben je bezig met het faciliteren van werkgroepen voor data-delen, research & innovatie of voor toepassingsgebieden zoals zorg of veiligheid. De andere dag presenteer je jouw idee over betere online samenwerking. Je komt te werken in professionele, enthousiaste en gezellige teams waarin je altijd in teamverband werkt aan maatschappelijk relevante doelstellingen.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Je ontwerpt mede en bewaakt de gestelde richtlijnen en processen van de bedrijfsvoering waarbij je ook proactief meedenkt, zoals de planning & control cyclus incl. financiële en administratieve vastlegging van de deelnemers van de NL AIC
 • Je bent de verbindende schakel tussen de NL AIC en ECP als faciliterende kern
 • Je voert het secretariaat van de coalitiedesk inclusief alle organisatorische aspecten, houdt de administratie bij en stelt adviezen en rapportages op en meldt dreigende afwijkingen onmiddellijk
 • Je legt verantwoording af aan de coalitiesecretaris waarbij je de acties van de coalitiedesk bijhoudt en rappelleert op uitstaande acties
 • Je bent verantwoordelijk voor het bewaken en (tijdig) genereren van specifieke financiële rapportages en voor het documenteren en archiveren van voor de NL AIC relevante documenten (contracten, overeenkomsten, rapportages etc.).

Meer informatie kun je vinden op www.nlaic.com en www.ecp.nl.

Wie wij zoeken

 • Je hebt affiniteit met het onderwerp digitalisering en interesse in de mogelijkheden van AI voor de Nederlandse economie en maatschappij
 • Je hebt ervaring met het organiseren, plannen en voorbereiden van vergaderingen, het documenteren ervan, verzamelen en rondsturen van informatie alsmede de verslaglegging en monitoring van lopende acties (project office praktijk en hulpmiddelen)
 • Je bent zelforganiserend, resultaatgericht en levert in teamverband de gevraagde bijdrage
 • Je werkt planmatig maar pragmatisch, houdt overzicht en ondersteunt anderen om planmatig en gestructureerd te werken
 • Je bent een goede organisator, flexibel en stressbestendig en weet je staande te houden in een multi-stakeholderprojectomgeving
 • Je hebt ervaring met het opstellen van adviezen en (financiële) rapportages en met het documenteren en archiveren van (juridische) documenten
 • Je bent creatief, betrokken en denkt en kan meedenken en werken buiten de gebaande paden en werkt gemakkelijk (interdisciplinair) samen
 • Je hebt hbo- of wo-werk- en -denkniveau
 • Je hebt vanaf 3-5 jaar relevante werkervaring
 • Je beheerst MS Office en hebt ervaring of leert snel te werken met andere tooling zoals voor CRM en online samenwerking.

Wat bieden wij?

Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiaste en resultaatgedreven team achter de NL AIC. ECP is een leuke en platte organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Het dienstverband is zowel zzp/freelance als in dienstverband bespreekbaar, in eerste instantie tot einde van het jaar 2020 voor 32 uur in de week voor wat betreft zzp/freelance.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV en een korte motivatie of een filmpje van max. 3 minuten, waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar Juliska de Vries; werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer en voor welk tarief je beschikbaar bent. De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor in Leidschendam.

Heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 070 4190309 en vraag naar Sander Ruiter (coalitiesecretaris NL AIC)

Artificial Intelligence

Kunstmatige Intelligentie (of AI, Artificial Intelligence) is geen futuristische revolutie die ons ineens overkomt. Jaren geleden is deze ontwikkeling onze samenleving al binnengekomen. Beetje bij beetje zal het een grotere rol ga... + Meer over Artificial Intelligence