21-05-2019

Communicatiemedewerker ECP communicatie-afdeling

32-40 uur, vanaf 3-5 jaar werkervaring

Ben jij een communicatiemens pur sang? Kan je goed organiseren en snel schakelen? En ben je een kei in het creëren van content voor social media en websites; schrijven van blogartikelen, dossiers en andere online content? Dan gaan we graag met je in gesprek!

De organisatie

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over de impact op -en verantwoorde toepassing van – nieuwe technologieën in de Nederlandse samenleving. Door de neutrale positie van ECP en ons verbindend vermogen zorgen we ervoor dat we het maatschappelijke en ethische debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. Een belangrijke pijler hierin is de organisatie en ondersteuning van programma’s van partners.

Wie wij zoeken

Voor de communicatie-afdeling van ECP zijn we op zoek naar een communicatiemedewerker. Je krijgt te maken met thema’s die spelen binnen die digitale samenleving, zoals privacy, internetveiligheid, artificial intelligence en andere nieuwe technologieën. Je bent daarom geïnteresseerd in de dynamiek van de informatiesamenleving, je hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen op technologiegebied en je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Snel kunnen schakelen en goed kunnen schrijven zijn een must. Het ene moment redigeer je content voor één van de programma’s van ECP om de zichtbaarheid van ECP te bewaken, om het volgende moment te adviseren op middelen voor een project over de awareness van digitale vaardigheden bij kinderen in Nederland. Je werkt graag in professionele, enthousiaste teams waarin je samen kan bouwen aan doelstellingen, veelal met maatschappelijke belang.

Profiel

  • Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond
  • Je houdt van schrijven en anderen vragen jou altijd om hun tekst te checken; taal is jouw ding
  • Je bent creatief, deelt graag je ideeën en hebt een goed gevoel voor de combinatie van tekst en beeld
  • Je vindt digitalisering in de samenleving een interessant onderwerp
  • Pluspunt als je ervaring hebt met programma’s zoals WordPress en Adobe Photoshop
  • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief
  • Je bent betrokken en denkt en werkt graag buiten de gebaande paden
  • Je werkt gemakkelijk (interdisciplinair) samen, waarbij je gevoel hebt voor verhoudingen

Wat bieden wij?

Een veelzijdig en afwisselende functie binnen enthousiaste, resultaat gedreven teams. ECP is een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Het dienstverband is in eerste instantie een contract tot einde van het jaar 2019 voor 32 tot 40 uur in de week.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV meteen korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar Juliska de Vries; werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf per wanneer en voor welk salaris je beschikbaar bent. De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor in Leidschendam. Heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 070 4190309 en vraag naar Daniel Frijters.