ECP Deelnemersspecial ‘De dynamiek rond de digitale euro: welke kant gaat het op in Europa?

Voeg toe aan agenda 2023-04-11 15:00 2023-04-11 18:00 Europe/Paris ECP Deelnemersspecial ‘De dynamiek rond de digitale euro: welke kant gaat het op in Europa? ECP Deelnemersspecial ‘De dynamiek rond de digitale euro: welke kant gaat het op in Europa?

Datum: 11 april 2023
Locatie: Koninklijke Schouwburg Den Haag
Vorm: fysiek

Op dinsdag 11 april van 15.00 tot 18.00 uur vindt de ECP Deelnemersspecial ‘De dynamiek rond de digitale euro: welke kant gaat het op in Europa?’ plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Klik hier om u aan te melden.

Deze ECP Deelnemersspecial is een vervolg op eerdere sessies die ECP samen met partners heeft georganiseerd over de digitale euro / Central Bank Digital Currency (CBDC). Zo heeft er een keynote presentatie plaatsgevonden over CBDC door Simon Lelieveldt tijdens de DBC Conferentie in juni 2022, een panel sessie tijdens het ECP Jaarfestival met o.a. Tweede Kamerlid Mahir Alkaya en eind januari een presentatie over digitale euro en privacy door Bert Slagter tijdens de Nationale Privacy Conferentie.

Op 11 april staan we tijdens de ECP Deelnemersspecial over de digitale euro eerst kort stil bij de eerder georganiseerde sessies. Wat is ook alweer de digitale euro? Hoe verhoudt de digitale euro zich tot andere digitale munten en ‘digitale’ betaalrekeningen bij private banken?

Na de inleiding zoomen we snel in op de Europese dynamiek. De Europees Centrale Bank (ECB) is bezig met de ontwikkeling van de digitale euro. Waar staat de ECB in dit proces en hoe verhoudt de ontwikkeling zich tot de politieke discussie in Brussel? Waar zit de spanning tussen Frankfurt (centrale banken) en Brussel (politiek) en wat betekent dat voor Nederland?

Tijdens deze bijeenkomst krijgen we uitleg door experts uit Europa en gaan we in discussie met de politiek.