Collaborative DDoS Mitigation Event

Op 27 november vindt het ‘Collaborative DDoS Mitigation Event’ plaats bij Seats2meet op Utrecht Centraal Station. ECP organiseert het event in samenwerking met de Anti-DDos-Coalitie.

Thema

In een wereld waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren, staan we voor de uitdaging om onze kennis en vaardigheden bij te schaven. Ook Distributed Denial-of-Service (DDoS)-aanvallen blijven een groeiend probleem. Tijdens de bijeenkomst brengen we de expertise op het gebied van DDoS-aanvallen samen en overbruggen we ook de kloof tussen DDoS-onderzoek en -operaties. Deze middag belooft een diepgaand inzicht te bieden in hoe deze aanvallen worden uitgevoerd, en nog belangrijker, hoe we ze kunnen bestrijden en voorkomen.

Voorlopig programma

12:00 Lunch + inloop
12:55 Welkom door dagvoorzitter Thijs van den Hout
13:00 Presentatie Digital Disruption: Hacktivism and DDoS
Martijn Peijer 
13:45 Onderbreking
14:15 Presentatie DDoS and NaWas
Simon Kuhn
15:00 Pauze
15:15 Presentatie PrePeering into the Darkness: The Use of UTRS in Combating DDoS Attacks 
Dr. Yury Zhauniarovich
16:00 Afsluiting
16:15 Borrel
17:00 Einde bijeenkomst

Anti DDoS Coalitie

In 2018 bundelden verschillende organisaties uit diverse sectoren hun krachten om de strijd tegen DDoS aan te gaan. Deze coalitie is een verenigd front van kennisdeling en samenwerking in lopende onderzoeksprojecten. Samen hebben ze zich ten doel gesteld om DDoS-aanvallen te bestrijden en te begrijpen, en dat is waar ons aankomende event een rol spelen.

27-11-2023 12:00 - 17:00 Seats2meet, Utrecht Centraal Station aanmelden