Veiliginternetten.nl

Jaar: 2017

▪Op initiatief van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Veiligheid en Justitie en ECP is eind 2014 de site www.veiliginternetten.nl gelanceerd. Deze partijen zagen de behoefte voor een neutrale, herkenbare en betrouwbare plek voor consumenten en MKB’ers om veilig internetten, in de breedste zin van het woord, te stimuleren. Met concrete stap voor stap antwoorden op actuele vragen helpt deze site Nederlanders veilig te internetten via computer, tablet en mobiele telefoon.

Tips & Tricks

Op Veiliginternetten.nl kunnen mensen terecht voor tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg over bijvoorbeeld hoe zij veilig kunnen omgaan met hun online privacy, maar ook hoe zij veilig gebruik kunnen maken van wifi, wat ze kunnen doen en laten op sociale media, en hoe zij hun kinderen helpen veilig online te zijn. Ondernemers vinden er onder meer informatie en concrete uitleg over wetten en regels (bijvoorbeeld de meldplicht datalekken), het beveiligen van een bedrijfsnetwerk, werken in de cloud en hoe zij zich kunnen weren tegen diverse vormen van cybercrime.

ECP bedenkt de communicatiestrategie voor Veiliginternetten.nl, voert deze uit (zowel on- als offline) en is verantwoordelijk voor het beheer van de website.

Highlights

▪De site is in 2016 meer dan 1.000.000 keer bezocht.
▪Op www.veiliginternetten.nl/zakelijk kunnen ondernemers terecht voor alles wat ze willen weten over veilig zakelijk internetten.
▪ In augustus 2017 is de campagne ‘Je deelt meer dan je weet!’ gelanceerd. Doel van de campagne is om het bewustzijn voer privacy te vergroten: https://veiliginternetten.nl/jedeeltmeerdanjeweet/
▪Ondernemers kunnen gratis in een 8 eenvoudige stappen een wettelijk verplichte privacyverklaring maken. Ook kunnen zij terecht bij de Veilig Online Ondernemen Academy die is ingericht door MKB Nederland en VNO-NCW. Daar vinden ondernemers hulp bij het checken van de online veiligheid van hun bedrijf en bij het maken van keuzes om veilig online te werken. De Academy maakt gebruik van de content en de huisstijl van Veiliginternetten.nl.
▪Veel bezochte pagina’s op veiliginternetten.nl gaan onder meer over je computer beschermen tegen botnets, hoe je de browsegeschiedenis wist, waar je een nepmail kan melden en hoe je je smartphone beveiligt.
▪Er zijn instructiefilmpjes ontwikkeld waardoor het beheren van de instellingen op je computer, tablet, smartphone en sociale media duidelijk in beeld worden gebracht.
▪Bezoekers kunnen hun kennis over veilig internetten testen met behulp van een van de quizzen: https://veiliginternetten.nl/quizzen/
▪Bezoekers kunnen zich ook aanmelden voor de e-mailnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actuele dreigingen.

Activiteiten

▪ Veiliginternetten.nl wordt continu aangevuld met nieuwe content.
▪ De sitebeleving wordt geoptimaliseerd en content beter vindbaar gemaakt.
▪ Diverse campagnes rondom specifieke thema’s moeten zorgen voor bewustwording bij en activering van Nederlandse internetgebruikers en voor zichtbaarheid van Veiliginternetten.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Veiliginternetten.nl, neem dan contact op met Inge Eekhout via inge.eekhout[@]ecp.nl of 070 419 0309.Terug naar activiteiten