Sandra van Heukelom-Verhage

Sandra van Heukelom is binnen Pels Rijcken de lead partner op het gebied van innovatie, digitalisering en technologie. Zij begeleidt overheden en bedrijven al jaren intensief bij complexe (bestuurlijke) vraagstukken. Ze staat bekend om haar heldere, conceptuele visie bij het implementeren van nieuwe, innovatieve ontwikkelingen binnen organisaties. Van Heukelom wordt in de relevante netwerken gezien als thought leader op het gebied van legal aspects van nieuwe technologieën zoals AI, algoritmen, digitale platforms, IoT, blockchain, en innovaties zoals Digital Twins en Self Sovereign Identity. Binnen Pels Rijcken is Van Heukelom voorzitter van de sectie Innovatie, Privacy en Technology (IP&T).

Ze is daarnaast onder andere lid van de Strategisch Adviesraad ICT van TNO, de Raad van Advies van de (nieuwe) opleiding ‘Legal Technologies‘ van de Universiteit Leiden, voormalig lid van het bestuur van de Dutch Blockchain Coalition en adviseur van de Nationale AI coalitie.

Ze spreekt tot slot regelmatig op (internationale) congressen, publiceert, blogt en participeert in diverse vrouwennetwerken.