Dimitri de Vreeze

Bestuurslid DSM

“In de wereld van vandaag is digitalisering niet slechts één manier van werken, het is dè manier van werken. Ondernemingen moeten snel leren om waarde te creëren aan de grenzen van digitalisering, waar de klanten van morgen zijn. Digitalisering gaat vooral om het openstaan voor het onverwachte en het creëren van nieuwe verbindingen. ECP is het leidende Nederlandse platform om te helpen in de digitale sfeer te komen. Nederland zou zijn koploperspositie in globale markten verder moeten versterken en ECP speelt een centrale rol in het realiseren daarvan. Als resultaat van digitalisering ontstaan nieuwe ecosystemen. Platforms zoals ECP zijn dan ook noodzakelijk om spelers met elkaar te verbinden. Ik vind het belangrijk om als DSM daarin te participeren en innovatie en duurzaamheid te stimuleren, teneinde een betere kwaliteit van leven te creëren voor huidige en toekomstige generaties.”

Dimitri de Vreeze trad in 1990 in dienst bij DSM als lid van het Merger & Acquisition-team van de Fine Chemicals-divisie. In de jaren daarna vervulde hij bij DSM een aantal leidinggevende posities in binnen- en buitenland, onder andere Area Sales Manager van de Special Products-divisie, Business Manager van de business unit Sizings & Binders (Italië) en Business Director van de business unit Composite Resins Europe (Zwitserland).

In 2004 keerde hij terug naar Nederland en werd benoemd tot Corporate Director Mergers & Acquisitions. In 2010 volgde zijn benoeming tot President en Business Group Director van DSM Resins & Functional Materials, de totale DSM Resins-divisie.

Per 1 september 2013 trad de heer de Vreeze toe als lid van Raad van Bestuur van de Koninklijke DSM N.V.