30-09-2010

Wat is het rendement van úw website? Doe mee aan het onderzoek!

Sites van en voor de overheid moeten vanaf eind dit jaar voldoen aan de zogenaamde Webrichtlijnen. Deze bieden een duidelijk handvat voor kwaliteit en toegankelijkheid van een website. Op verzoek van ECP-EPN, Platform voor de Informatiesamenleving, doet de Universiteit Twente onderzoek om vast te stellen of het ook voor bedrijven de moeite waard is om hun website(s) te laten voldoen aan deze Webrichtlijnen. 

Voor het onderzoek zijn wij op zoek naar organisaties die het rendement van hun website belangrijk vinden en die van plan zijn om de komende maanden een update of onderhoud uit te voeren op de huidige website.

Van organisaties die meedoen wordt gevraagd om in de komende 12 maanden tweemaal aan een online enquête mee te doen. We gaan er niet omheen draaien, de tijdsinvestering ligt rond de 25 minuten per enquête, dus u moet er wel even voor gaan zitten. In de onderzoeksperiode onderzoeken we ook tweemaal in hoeverre de startpagina van uw website al voldoet aan de Webrichtlijnen. Daarvoor gebruiken we een speciale webtool. Ook kijken we hoe vindbaar uw organisatie is voor Google.

Organisaties die meedoen ontvangen behalve de uitkomsten van het onderzoek ook informatie over de criteria die voor hen extra waardevol kunnen zijn om voordeel uit de Webrichtlijnen te halen. Alle reden dus om mee te doen en uit te vinden hoe u het rendement van uw website nog verder kunt verbeteren.

Meedoen? Vul de vragenlijst in op: www.thesistools.com/web/?id=151963
Alvast bedankt voor uw medewerking!

Meer informatie over het project Webrichtlijnen vindt u hier: http://www.ecp-epn.nl/webrichtlijnen