12-04-2018

Vacature redacteur Veiliginternetten.nl

GEZOCHT

32 uur per week Per 1 juni 2018 (reageren kan tot 4 mei)  

Jij bent verantwoordelijk voor het creëren en verspreiden van content die ruim 1 miljoen mensen per jaar helpt veiliger te internetten.

  En dat is belangrijk. Want we zijn allemaal steeds meer online en moeten ons dus ook kunnen wapenen tegen bijvoorbeeld cybercriminelen en andere dreigingen. Op Veiliginternetten.nl kan iedereen terecht voor antwoord op vragen over wat je kunt doen (en laten) om veilig online te zijn. Je vindt er praktische en simpele stap-voor-stap uitleg waarmee je direct aan de slag kunt. Ruim 1 miljoen Nederlanders bezoeken jaarlijks het platform en dit aantal groeit nog steeds. Veiliginternetten.nl is een gezamenlijk initiatief van overheid en bedrijfsleven en is ondergebracht bij ECP | Platform voor de Informatiesamenleving. ECP zoekt een betrokken, betrouwbare en bevlogen (web)redacteur met een vlotte, creatieve en voor echt iedereen begrijpelijke pen, met oog voor interactie en design en een ‘hands on’ mentaliteit.

Jouw job

  • Bestaat uit het echte redactiewerk zoals het schrijven, herschrijven en structureren van content, plaatsing ervan via het CMS van de website en bewerken en plaatsen van visuals.
  • Beheren van onze sociale media kanalen (twitter, facebook en Insta, inclusief bewerken en plaatsen visuals), samenstellen van de periodieke e-mailnieuwsbrief, analyseren van de statistieken en hierop inspringen.
  • En we hebben je vlotte, creatieve en begrijpelijke pen ook nodig bij het bepalen en opzetten van bijvoorbeeld (sociale media) campagnes.
  • Jij bent ook degene die met content en berichtgeving continu inspeelt op de actualiteit, sporadisch ook buiten de reguliere werktijden, als dat echt noodzakelijk is.
  • Je hebt oog voor interactie en design. Immers, jij moet meedenken over hoe jouw content zo optimaal mogelijk en klantvriendelijk op Veiliginternetten.nl terecht komt. Ook denk je mee over welke praktische tools daarvoor ontwikkeld zouden kunnen en moeten worden en uiteraard ook hoe het CMS voor jou gebruiksvriendelijk blijft. Je hebt daarvoor samen met de projectleider contact met ons externe designbureau en onze CMS-ontwikkelaar.
  • Samen met je projectleider maak je ieder jaar een jaarplan (inclusief contentstrategie) en zorg je ervoor dat alle betalende en betrokken partijen tevreden zijn!

Je werkplek

ECP is een kleine stichting in Leidschendam waar ongeveer 25 mensen werken. Wij zorgen ervoor dat bedrijven, maatschappelijke instellingen en overheid samenwerken op en kennis delen over de impact van digitalisering op onze samenleving. Ons werkveld is ontzettend breed, kijk vooral even op www.ecp.nl om te zien wat we allemaal doen. Verder zijn we (ECP) zo plat als een dubbeltje, zijn we allemaal echte teamspelers, die ook heel goed zelfstandig kunnen werken. Je salaris is marktconform en er is zeker een mogelijkheid om een deel van de tijd thuis te werken.

Zin in?

Vertel ons waarom deze baan bij je past. Als vorig werk of opleidingen daar belangrijk voor zijn horen we dat vast ook! Stuur een mail naar inge.eekhout[@]ecp.nl.