ECP.nl en EPN worden ECP-EPN

In 1998 werd ECP | Platform voor de InformatieSamenleving opgericht door onder andere VNO-NCW en het ministerie van Economische Zaken. Op dat moment was er behoefte aan een nationale denktank om afspraken te maken rondom technische standaarden voor elektronisch zakendoen. De naam die het platform destijds kreeg was Electronic Commerce Platform Nederland (ECP.NL).

Toen ECP.NL 10 jaar bestond kwam het platform bijeen met EPN | Platform voor de informatiesamenleving om over een fusie te praten. Beide organisaties werkten al regelmatig samen, onder andere met TNO aan het Jaarboek ICT en Samenleving 2008-2009.
Begin 2009 kwamen ECP.NL en EPN officieel samen als ECP-EPN. Doel van het nieuwe platform was het stimuleren van de ontwikkeling van Nederland als informatiemaatschappij en het aanjagen van het debat over de betekenis van informatietechnologie voor de samenleving.

Directeur Arie van Bellen en adjunct-directeur Tom van der Maas spraken destijds op het kantoor van ECP-EPN met Computable over de fusie. “Al jaren spraken we met elkaar en organiseerden we samen evenementen. ECP.NL, dat in de beginjaren met uitvoering bezig was – standaarden -, kreeg ook steeds meer belangstelling voor beleidsvragen waar EPN zich op richtte.”

Meer weten? Leest het artikel: Van ECP.NL naar hét Platform voor de InformatieSamenleving – ECP | Platform voor de InformatieSamenleving