30-06-2021

Terugblik EuroDIG: "Into Europe’s Digital Decade"

Vorige week, van 28 tot en met 30 juni, vond de jaarlijkse European Dialogue on Internet Governance (EuroDIG) plaats, met als thema “Into Europe’s Digital Decade”. EuroDIG is hét Europese platform waar verschillende stakeholders van het internet bijeenkomen om kennis en best practices over het internet en de governance daarvan (het beheer, beheersing, besturing en regulering) uit te wisselen. Dit jaar vond de conferentie net zoals in 2020 volledig online plaats, met virtuele studio’s in Brugge, Belgrado en Trieste.

Ook dit jaar was er een uitgebreid en interessant programma, met onder andere een focus op greening Internet Governance en digital interdependence. Verder was er wederom een sterke Nederlandse inbreng in het programma. Een overzicht van de Nederlandse inbreng is te bekijken via deze link.

Voorafgaand aan EuroDIG vond de Youth Dialogue on Internet Governance (YOUthDIG) plaats. YOUthDIG is een jaarlijkse evenement met als doel om betrokkenheid van jongeren op het gebied van Internet Governance te stimuleren. Tijdens YOUthDIG werden onder andere sessies georganiseerd over hoe het Internet precies werkt, Internet en het milieu, privacy, en desinformatie.

Tijdens YOUthDIG zijn tevens de Youth Messages geformuleerd. De Youth Messages richten zich dit jaar op de volgende onderwerpen: digital technologies within government bodies, platforms, digital self-determination & digital literacy, en disinformation. De volledige Youth Messages kunt u lezen op deze pagina.

Na een geslaagde EuroDIG kijken we uit naar een NL IGF bijeenkomst later dit jaar, en uiteraard het mondiale Internet Governance Forum (IGF) dat dit jaar hybride plaats zal vinden van 6 tot 10 december vanuit Katowice, Polen. Zie hier voor meer informatie over het IGF.

Interesse om betrokken te raken bij Internet Governance? Meld u aan voor de NL IGF nieuwsbrief of mail ons op nligf@ecp.nl.

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance

Betrokken ECP'ers

Marjolijn Bonthuis-Krijger