EuroDIG 2021

Datum: 28 t/m 30 juni 2021
Vorm: 
online

EuroDIG

Het European Dialogue on Internet Governance (EuroDIG) is het Europese platform waar verschillende stakeholders van het Internet bijeenkomen om kennis en best practices over het Internet en de governance (het beheer, beheersing, besturing en regulering) daarvan uit te wisselen. Dit jaar vond de conferentie online plaats van 28-30 juni.

Meer informatie over het programma via de EuroDIG website.

Een greep uit het programma

Maandag 28 juni

Dinsdag 29 juni

Woensdag 30 juni

Over NL IGF

Het Internet Governance Forum (IGF) is een jaarlijks terugkerend mondiaal multistakeholder-platform voor discussie en afstemming rond de toekomst van internet. Naast beleidskwesties om de duurzaamheid, veiligheid, stabiliteit en ontwikkeling van internet te bevorderen, is het IGF ook een belangrijke plek om nieuwe opkomende kwesties, risico’s en uitdagingen te identificeren en onder de aandacht te brengen van relevante partijen. De essentiële en ook meer controversiële elementen van internet governance worden tijdens het IGF besproken.

Het NL IGF brengt Nederlandse visies en best practices rond internet governance in het IGF en draagt bij aan de nationale standpuntbepaling rond mondiale internet-gerelateerde vraagstukken. Het NL IGF is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de beheerder van het .nl-domein SIDN en ECP | Platform voor de Informatiesamenleving.

Bent u geïnteresseerd in internet governance en wilt u zich aansluiten bij de NL IGF community? Mail dan Stephanie Teeuwen op nligf[@]ecp.nl.

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance