20-04-2022

Tel mee met Taal experiment

De afgelopen 1,5 jaar heeft Veiliginternetten.nl meegedaan aan het project ‘Tel mee met Taal’ van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, in samenwerking met de Alliantie Digitaal Samenleven. Daarin is onderzocht of men met innovatieve technologie mensen kan herkennen als ze digitaal minder vaardig zijn en of digitaal minder vaardige mensen dan ook beter naar passende hulp geleid zouden kunnen worden.

Zo konden bezoekers tijdelijk via een button direct bellen met de Digihulplijn. Via door Veiliginternetten.nl aangeleverde scripts werden mensen geholpen door vrijwilligers van de Digihulplijn op de onderwerpen inloggen in twee stappen (tweestapsverificatie) en wachtwoorden.

Het overkoepelende thema was ‘Digitale Inclusie’, een belangrijk maatschappelijk onderwerp, want hoe zorgen we  dat iedereen mee kan blijven doen in een snel digitaliserende maatschappij en overheid? Gedurende het onderzoek zijn veel relevante ervaring en inzichten opgedaan, ook door de samenwerking met Veiliginternetten.nl.

Meer informatie vindt u in het rapport over dit onderzoek.

 

Digivaardig

Een digitaalvaardige samenleving is een samenleving waarbij iedereen in staat is om op alle manieren mee te kunnen doen met digitale toepassingen: als burger, als werknemer, als patiënt en als ouder. Digitale vaardigheden zijn ee... + Meer over Digivaardig