Werkgroep Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie


Nieuwe technologieën bieden niet alleen oplossingen voor bestaande problemen, maar creëren ook nieuwe mogelijkheden. We kunnen en zullen dingen anders gaan doen. Ook binnen het notariaat brengt het digitale tijdperk veel veranderingen met zich mee. De wereld van kunstmatige intelligentie en blockchain vereist een nieuw soort notaris. Een notaris die ‘out-of-the-box’ kan denken, creatief is en een ‘digital mindset’ heeft. Daarnaast blijft de menselijke maat heel belangrijk. Voor de notaris ligt daarom ook een rol als bewaker van integriteit, privacy en menselijke waarden weggelegd. De notaris in een poortwachter rol.

Samen met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving een vijftal innovatielabs over digitalisering en ICT-gerichte innovaties. Daarnaast verbindt ECP de KNB in huidige en toekomstige netwerken waaruit platforms, coalities en werkgroepen ontstaan. ECP vormt een sparringpartner als het gaat om het inbrengen van ideeën uit maatschappelijke context en het aandragen van sprekers en specialisten.

Privacy Ecosysteem

KNB is niet alleen deelnemer van ECP, maar is ook aangesloten bij de Dutch Blockchain Coalitie. Binnen de coalitie is de KNB niet alleen toeschouwer, maar steken ze ook veel energie en geld in de technologie. Blockchain is het experimentele stadium inmiddels voorbij. Talloze organisaties hebben ontdekt hoe deze technologie kan worden ingezet om processen betrouwbaarder en efficiënter te maken en nieuwe vormen van dienstverlening mogelijk te maken. Ook de KNB heeft de nodige experimenten uitgevoerd, zoals met het KNB Privacy Ecosysteem. Met dit Ecosysteem kunnen notarissen voortaan door middel van een notarieel blockchainsyssteem moeiteloos smart contracts versturen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Blockchain

Blockchain is een technologie om zonder betrokkenheid van een derde partij betrouwbare economische transacties te doen of informatie uit te wisselen. Doordat de blockchain niet beheerd wordt door één organisatie, maar door het h... + Meer over Blockchain

Gerelateerde links


Betrokken ECP'ers

Daniël Frijters


Betrokken Deelnemers

Agenda

Er zijn geen agendapunten voor dit project.

Nieuws

Er zijn geen nieuwspunten voor dit project.

Publicaties

Er zijn geen publicaties voor dit project.