Mensgerichte Artificiële Intelligentie

  • live sessie

Voeg toe aan agenda 11/19/2020 15:00 11/19/2020 15:45 Europe/Paris Mensgerichte Artificiële Intelligentie Bekijk hier de sessie terug... https://ecp.nl/programma/mensgerichte-artificiele-intelligentie/

Bekijk hier de sessie terug.

De digitalisering van de samenleving brengt uitdagingen met zich mee, zoals de impact van nieuwe technologieën op onze manier van samen leven. Artificiële Intelligentie (AI) is één van deze technologieën. Dit betekent ook iets voor hoe we ontwerpen, en hoe we implementeren. Het klassieke beeld van een technisch lab dat vindingen naar buiten brengt past niet meer. Op alle momenten van innovatie tot implementatie is er interactie met de maatschappij. Daarvoor zijn ELSA-labs. Dit zijn labs waarin de Ethical, Legal en Societal Aspects zijn geïntegreerd met die van de ontwerper. In Nederland komen ook ELSA-labs. In deze sessie gaan we samen met u en twee sprekers uit de zorgsector op zoek naar hoe zo’n lab eruit zou kunnen zien.

Datum: donderdag 19 november
Tijd: 15.00-15.45 uur

ECP Jaarfestival

Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners het ECP Jaarfestival: een online meerdaags event over onze digitale same... + Meer over ECP Jaarfestival.

Betrokken Sprekers

Emile Aarts

Pieter Jeekel

Andrea Evers

Dr. Brigitte Boon

Daniël Tijink