Aan welke eisen moet het internet van de toekomst voldoen?

  • webinar

Voeg toe aan agenda 11/19/2020 15:00 11/19/2020 15:45 Europe/Paris Aan welke eisen moet het internet van de toekomst voldoen? Bekijk de sessie hier terug... https://ecp.nl/programma/aan-welke-eisen-moet-het-internet-van-de-toekomst-voldoen/

Bekijk de sessie hier terug.

Onderzoek naar nieuwe internet architecturen is vaak technologie gedreven. In het 2STiC programma volgen we een andere aanpak. Het afgelopen anderhalf jaar spraken we met zo’n 20 partijen uit 6 verschillende sectoren over de eisen die zij stellen aan een (toekomstig) internet om hun diensten daarover aan te bieden. We hebben onder meer gesproken met organisaties in: overheid, energievoorziening, bankwezen, transport, gezondheidszorg en netwerk infrastructuur. Tijdens ons webinar geven we een overzicht van deze eisen, met focus op functionaliteit, veiligheid, stabiliteit en transparantie. We generaliseren de eisen naar een aantal typische scenario’s. Ook maken we de koppeling met een lopend initiatief in Zwitserland (Secure Swiss Finance Network van Swiss National Bank).

Datum: donderdag 19 november
Tijd: 15.00-15.45 uur

ECP Jaarfestival

Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners het ECP Jaarfestival: een online meerdaags event over onze digitale same... + Meer over ECP Jaarfestival.

Betrokken Sprekers

Henk Steenman

Christopher Koch

Denise Tischhauser-Strähl

Victor Reijs

Mieke van Heesewijk