Digitaal verbonden blijven: een nieuwe onderzeese kabel wordt aangelegd langs Nederland

We kunnen onze maatschappij bijna niet meer voorstellen zonder internet. Videobellen tijdens werk, online zakendoen, je weg vinden met digitale kaarten of zelfs gamen in je vrije tijd, voor bijna alles heb je een goede internetverbinding nodig. Maar deze sterke verbindingen komen niet vanzelf. Het aanleggen en onderhouden van onderzeese datakabels zijn een beduidend onderdeel van onze digitale infrastructuur.

Vandaag is een belangrijk initiatief, het IOEMA Project, aangekondigd: een onderzeese datakabel die via Nederland gaat lopen. De lancering van dit initiatief vond plaats tijdens de Submarine Networks EMEA Conferentie in Londen. Op deze conferentie is ook de Zeekabel Coalitie aanwezig, waar ambassadeur Martin Prins een presentatie geeft. ‘We zijn blij met de lancering van het IOEMA Project. Vanuit de Zeekabel Coalitie zullen we blijven bijdragen om de aanlanding in Nederland tot een succes te maken,’ zegt Martin.

De Zeekabel Coalitie is een publiek-private samenwerking tussen partners van de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen. De Zeekabel Coalitie heeft als doel zeekabelaanlandingen in Nederland te stimuleren, ten behoeve van het behouden en versterken van de (relatieve) positie van Nederland als één van de grootste digitale hubs in de wereld. Op het Submarine Networks event is de Zeekabel Coalitie aanwezig om zich te presenteren en verschillende partijen te informeren over de coalitie en de kansen die het partijen biedt voor aanlandingen in Nederland.

Meer informatie

Wil je zelf meer informatie of heb je vragen over de Zeekabel Coalitie? Neem dan contact op via zeekabelcoalitie@ecp.nl

Ook kun je hier een uitgebreider artikel lezen over de Zeekabel Coalitie: De Zeekabel Coalitie: één centraal aanspreekpunt voor zeekabelaanlandingen in Nederland – ECP | Platform voor de InformatieSamenleving

Wil je meer weten over de lancering van het IOEMA Project? Lees dan hier het persbericht.

Martin Prins, ambassadeur van de Zeekabel Coalitie, met Marco Bes, Business Development Director bij Eurofiber schudden handen op de Submarine Networks EMEA Conference in Londen. In het midden staat Eckhard Bruckschen, projectleider van IOEMA.

ECP faciliteert bij de Zeekabel Coalitie de samenwerking tussen de coalitiepartijen vanuit een projectsecretaris- en coördinatierol en levert daarbij projectondersteuning, communicatie- en coördinerende werkzaamheden.