16-05-2013

NL IGF event: de impact van internet

De toekomst van internet is cruciaal voor onze samenleving. De maatschappelijke, humanitaire, economische en sociale vraagstukken die het internet met zich mee brengt staan hoog op de agenda van overheden, bedrijfsleven en politiek. Wat is het belang van een open en vrij internet? Welke maatregen nemen overheid en bedrijfsleven tegen cybercrime? Wat is de impact van sociale media? Welke ethische vraagstukken vragen om aandacht? 

 

De impact van het internet is immens en vraagt om een open dialoog tussen alle stakeholders. Daarom organiseren het ministerie van Economische Zaken, SIDN en ECP als voorbereiding op het IGF, het mondiale multistakeholderplatform onder de vlag van de Verenigde Naties, het Nederlands Internet Governance Forum (NL IGF). Op 13 juni gaan parlementariërs, ambtenaren, wetenschappers, non-profitorganisaties, bedrijfsleven, journalisten en andere geïnteresseerden met elkaar het gesprek en de discussie aan.

 

Op het programma staan, naast een plenaire opening en afsluiting, de volgende  workshops:

  • De hackende overheid (Hivos en Bits of Freedom)
  • Digigeren: een methode voor het positief beïnvloeden van online gedrag (TNO)
  • Nederland: paradijs voor cybercrime? (DHPA)
  • Samenwerking in Nederland: het neerhalen van silo’s tussen cyberveiligheid en cyberopsporing (De Natris Consult)
  • De toekomst van internet governance: ‘de opgesloten burger’ (Internet Society Nederland)
  • Cybersecurity strategie en het internationale glazen plafond (SIDN en NCSC)

 

Discussieert u mee? Meldt u zich hier aan voor het NL IGF:

 

Datum: donderdag 13 juni 2013
Tijd:13.00-17.00 uur
Plaats: Koninklijke Schouwburg, Den Haag

 

Het NL IGF brengt thema’s die op de Nederlandse digitale agenda staan naar het IGF én zorgt voor goede inbedding van de resultaten van het IGF in nationaal beleid. Van 21 tot en met 25 oktober 2013 vindt het IGF plaats op Bali, Indonesië. Het IGF  is bij uitstek de plek waar diverse belangengroepen  vanuit de hele wereld elkaar ontmoeten en input en invulling geven aan toekomstig beleid op het gebied van internet. Voor meer informatie over het NL IGF bezoekt u de website www.nligf.nl.

Deel uw aanbod, vraag of kennis via: LinkedIn, Twitter (#NLIGF) of nligf@ecp.nl.