12-06-2018

Nederland gastland van EuroDIG2019

De volgende Europese Dialoog over Internet Governance, EuroDIG, vindt volgend jaar plaats in Nederland. Dit werd vorige week bekend gemaakt tijdens de afgelopen EuroDIG editie in Tbilisi, Georgië. NL IGF is blij met de komst van deze conferentie in juni volgend jaar. Waar in Nederland EuroDIG2019 precies gaat plaatsvinden is nog onduidelijk. Zodra dit bekend is leest u dat op de website van NL IGF.

Over EuroDIG

Het EuroDIG is de Pan-Europese dialoog over internet governance: de European Dialog on Internet Goverance. Sinds 2008 komen bij dit open platform jaarlijks stakeholders uit heel Europa bijeen om op informele wijze uitgebreid van gedachten te wisselen over beleidskwesties op het vlak van internet governance. Het EuroDIG bereidt voor op het Internet Governance Forum (IGF).

Doel & belang EuroDIG

Het doel van EuroDIG is tweeledig: ten eerste helpt het Europese stakeholders om hun standpunten en best practices uit te wisselen die vervolgens worden besproken tijdens het internationale IGF. Daar wordt gekeken in hoeverre alle Europese stakeholders dezelfde ervaringen hebben of anders aankijken tegen bepaalde kwesties. Ten tweede wil EuroDIG Europa én Europese stakeholders bewust maken van het belang van de kwesties die in IGF-verband worden besproken, en belanghebbenden ook van het nut van samenwerking via het platform overtuigen. Meer informatie over EuroDIG vindt u op de website van EuroDIG.