Hoe maak je (toekomstige) zorgprofessionals vaardig in het omgaan met desinformatie?

Tijdens het ECP Jaarfestival 2021 op donderdag 11 november vond de sessie ‘Hoe maak je (toekomstige) zorgprofessionals vaardig in het omgaan met desinformatie?’ plaats. De sessie werd georganiseerd door Digivaardig in de zorg en Netwerk Mediawijsheid in het kader van de Week van de Mediawijsheid met als thema: Samen Sociaal Online.

Sprekers

Tijdens deze sessie kwamen verschillende sprekers aan het woord: Rowan Olierook (Ntewrk Mediawijsheid), Rivka Otten (Bad News/ DROG) en Lester du Perron (Dokter Media)

Invulling sessie

“Ik las op Facebook dat het vaccin je onvruchtbaar maakt.” “Dokter, mag ik aan een vitamine-C infuus? Ik zag namelijk een YouTube filmpje, waarin ze zeiden dat het helpt tegen corona!”

Zorgprofessionals krijgen – via de (sociale) media, cliënten of patiënten – te maken met zorggerelateerde desinformatie en misinformatie, bijvoorbeeld over de veiligheid van vaccinaties en het gebruiken van medicijnen en voedingssupplementen tegen het coronavirus. Hoe zorg je dat (toekomstige) zorgprofessionals des- en misinformatie herkennen, begrijpen waar het vandaan komt en er op de juiste manier mee omgaan? En dat ze ook hun patiënten en cliënten hierbij kunnen begeleiden?

Nepnieuws in de zorg: een sessie voor docenten, digicoaches, HR-professionals en anderen die ernaar streven om jezelf en (toekomstige) zorgprofessionals digitaal vaardig en mediawijs te maken.

 

Digitalisering in de zorg

Zorg is misschien wel de belangrijkste sector van Nederland. Zorg gaat over mensen. Zorg speelt in ieders leven een belangrijke rol, van geboortezorg tot ouderenzorg, van de zorg voor onze kinderen, onszelf en voor onze ouders. Zo... + Meer over Digitalisering in de zorg