22-03-2010

Jaarcongres NOiV 2010 drukbezocht!

Op donderdag 18 maart jongstleden werd in Utrecht (Media Plaza) het NOiV Jaarcongres 2010 gehouden, georganiseerd door NOiV en ECP-EPN. Het was een energiek congres met 5 parallelle tracks, een vol plenair programma en circa 400 bezoekers!

 

noiv_jaarcongres_2010_5

Enkele highlights uit het programma: de officiële plaatsing van XBRL op de lijst met open standaarden waarvoor het ‘pas toe of leg uit’-regime geldt, de lancering van de Stichting Kritische IT Infrastructuur (KITI), en een plenaire brainstorm over de inhoud van een ‘open brief’ aan het nieuwe kabinet waarin een aantal aanbevelingen moet komen te staan met betrekking tot de thema’s open standaarden en open source software.

Erik Gerritsen met voicemailbericht van Frank Heemskerk

 

 

Na een plenair ochtendprogramma, met onder meer bijdragen van Hans Vijlbrief (ministerie van Economische Zaken), Jaap Uijlenbroek (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Florian Schiessl (gemeente München) en Olle Johansson (Asterisk), vond in de middaguren een aantal sessies plaats. In vijf parallelle tracks (strategie; business case; techniek; leveranciers en publiekstrack) konden de bezoekers zich laten informeren over de inzet van open standaarden en open source software door overheid en bedrijfsleven en door gebruikers en leveranciers. Nieuw dit jaar in het congresprogramma was de publiekstrack, waarbij de keus is bepaald door bezoekers van de NOiV-website en volgers van het NOiV Twitter- en LinkedIn-account.

Emily met Florian Schiessl (gemeente München)

De congresdag werd afgesloten met de al genoemde plenaire brainstorm, waarbij statements werden afgegeven door Arjen Kamphuis (namens Stichting Kritische Infrastructuur) en van Tof Thissen (directeur KING – Kwaliteitsinstituut Nederlandse gemeenten).

Kijk voor meer informatie over het Jaarcongres NOiV 2010 zoals een sfeerimpressie en de presentaties op www.noiv.nl.

Fotografie: Paul Ridderhof, Studio Gemini