11-12-2020

Gezocht: project- en communicatieadviseur van de werkgroep Human Capital van de Nederlandse AI Coalitie

– 20 tot 24 uur per week – minimaal 1 jaar werkervaring –

Wil jij bijdragen aan het stimuleren van kennis over artificial intelligence (AI) bij Nederlandse scholieren, studenten en werkenden? Ben je goed in organiseren, plannen en communiceren? Dan gaan we graag met je in gesprek.

De organisatie

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitaliserende samenleving. De kracht van ECP zit in onze neutrale positie en verbindend vermogen. Hierdoor kunnen we het maatschappelijke debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. Een belangrijke pijler hierin is de organisatie en ondersteuning van programma’s van partners.

 Wat ga je doen?
Ter ondersteuning van de werkgroep Human Capital van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) zoeken we per direct een project- en communicatieadviseur. De NL AIC is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden. Het doel van de werkgroep Human Capital is om kennis van AI te stimuleren bij zowel scholieren/studenten als werkenden. Je ondersteunt in deze functie zowel de coördinator van de werkgroep Human Capital als de coördinator van het Human Capital Impulsprogramma. Het Impulsprogramma coördineert het ontwikkelen van trainingen over AI voor de sectoren gezondheid & zorg, energietransitie & duurzaamheid en landbouw & voedsel.

Je werkzaamheden zullen hoofdzakelijk bestaan uit:

  • Plannen en voorbereiden van vergaderingen, stukken schrijven, verzamelen en rondsturen, verslaglegging, monitoring van actiepunten;
  • Eventorganisatie: plannen en organiseren van (digitale) bijeenkomsten;
  • Communicatie: o.a. nieuws/artikelen maken, website-onderhoud, social media (zowel rondom events als over nieuwe ontwikkelingen).

Het gaat om een veelzijdige functie binnen een enthousiaste werkgroep met veel plannen voor 2021. Naast de twee coördinatoren, heb je ook contact met andere ECP’ers in het NLAIC-team en de leden van de werkgroep (m.n. vertegenwoordigers van onderwijsorganisaties). Door de coronamaatregelen werken we nu allemaal vanuit huis, maar in de loop van 2021 hopelijk weer (deels) vanuit ons kantoor in Den Haag.

Profiel

  • Je hebt hbo- of wo-werk- en -denkniveau;
  • Je hebt affiniteit met en (in ieder geval globale) kennis van het onderwerp digitalisering in het algemeen en AI in het bijzonder;
  • Je hebt ervaring met werkzaamheden op het gebied van organisatie en communicatie;
  • Je werkt planmatig, nauwkeurig en je houdt je aan deadlines;
  • Je werkt zelfstandig en zelfstartend, maar kunt ook goed samenwerken in een team;
  • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring. Starters zijn welkom, mits enige werkervaring is opgedaan tijdens de studie.

 Wat bieden wij?
Een veelzijdige en afwisselende baan binnen een enthousiast, resultaatgedreven team. ECP is een leuke, informele organisatie waarnaast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Doorgroeien naar de rol van bijvoorbeeld projectsecretaris is bij goed functioneren eventueel mogelijk. De functie is in principe voor 20 (tot 24) uur per week maar uitbreiding naar meer uren bij andere projecten van ECP is, als je dat zou willen, waarschijnlijk mogelijk.

Geïnteresseerd?
Stuur uiterlijk 15 januari 2021 je cv met een korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten – waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie naar Juliska de Vries; werken@ecp.nl.

Heb je vragen over deze vacature? Bel (t/m 18 december en vanaf 4 januari) naar 070 4190309 en vraag naar Maaike Heijltjes.

Artificial Intelligence

Kunstmatige Intelligentie (of AI, Artificial Intelligence) is geen futuristische revolutie die ons ineens overkomt. Jaren geleden is deze ontwikkeling onze samenleving al binnengekomen. Beetje bij beetje zal het een grotere rol ga... + Meer over Artificial Intelligence