22-11-2022

Gezocht per januari 2023: Project Coördinator NL AIC voor 32 uur  

Ben jij die enthousiaste, sociaalvaardige coördinator met ruime werkervaring in het publiek-private domein? Haal jij voldoening uit het op rolletjes laten lopen van een publieke-private coalitie op het gebied van Artificiële Intelligentie (AI) met 500 aangesloten organisaties? Ben jij iemand die affiniteit heeft met het onderwerp digitalisering en interesse heeft in de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie voor de Nederlandse economie en maatschappij? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! We zijn per direct op zoek naar een project coördinator om de coalitiedesk van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) te versterken. 

Wat ga je doen?

Het gaat om een veelzijdige en dynamische functie die direct bijdraagt aan de verdere ontwikkeling en identiteit van de NL AIC als publiek-private coalitie. Je komt te werken in een professioneel en enthousiast team waarin je samen werkt aan de positionering en profilering van de Nederlandse AI Coalitie en haar maatschappelijk relevante doelstellingen. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit: 

 • Samen met de coalitiemanager en coalitiesecretaris werk je aan de verdere ontwikkeling en de tijdige implementatie van diverse NL AIC projecten en de bijbehorende project- en begrotingscyclus.  
 • Je ondersteunt hen met de dagelijkse coalitiemanagementzaken, je signaleert kansen en pijnpunten en pakt deze proactief op. Je vervangt de coalitiesecretaris wanneer nodig. 
 • Je bent de rechterhand van de voorzitters van het Programmateam. Als secretaris van het Programmateam ondersteun je hen in de organisatie, coördinatie en opvolging van de vergaderingen. Richting de werkgroepen zorg je ervoor dat de jaarplanning soepel verloopt en houd je een vinger aan pols met de voortgang en budgetbewaking van die plannen. 
 • Het verder ontwikkelen van de deelnemersstrategie en bijbehorende relatiemanagementsystemen (CRM) om zo het nationale coalitienetwerk verder te verbinden en te versterken. 
 • Het opstellen en uitvoeren van een monitoringsaanpak voor projecten en activiteiten vanuit de diverse werkgroepen zodat behaalde resultaten richting diverse stakeholders kunnen worden uitgedragen. 
 • Je vertegenwoordigt de NL AIC bij andere organisaties, instanties en samenwerkingsverbanden en helpt bij de organisatie van relevante (online) evenementen en bijeenkomsten. 

Over de Nederlandse AI Coalitie en jouw toekomstige team  

De Nederlandse AI Coalitie bestaat inmiddels drie jaar en is snel gegroeid. We zijn een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties samenwerken om de ontwikkeling van AI en belangrijke initiatieven op AI in Nederland te versnellen. Hiermee willen we gezamenlijk Nederland in een voorhoedepositie krijgen, de toepassing van AI voor welzijn stimuleren en zorgen dat dit op een mensgerichte manier gebeurt. Wil je iets meer weten over ons werk? Op de website www.nlaic.com vind je meer informatie, waaronder onze recente publicatie ‘Van Aanjagen naar Implementatie’ over de afgelopen 3 jaar van de Nederlandse AI Coalitie.  Het programma wordt ondersteund en georganiseerd vanuit ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. 

Je werkt in een klein kernteam samen met drie collega’s van het coalitiemanagement en drie communicatiecollega’s. Daarnaast werk je veel samen met collega´s vanuit onder meer de NL AIC werkgroepen en hubs. Je komt te werken in een team waarin veel vrijheid is en we een fijne werkcultuur hebben; we zijn ambitieus, betrokken met elkaar en vinden het belangrijk authentiek te kunnen en mogen zijn. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is.  

Wie wij zoeken 

 • Je krijgt energie van samenwerken in een dynamische omgeving, bent een goede sparringpartner en hebt een heldere uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en beheerst ook de Engelse taal goed. 
 • Je waardeert een open cultuur, creëert je eigen mogelijkheden en weet de kaders te zetten voor een gestructureerde samenwerking, waarin je een verbindende rol pakt. 
 • Je bent analytisch ingesteld en overziet het grotere plaatje, signaleert kansen en verbeteringen en bent in staat deze tot uitvoering te brengen.  
 • Het geeft je voldoening om partijen bij elkaar te brengen om gezamenlijk meer te bereiken en weet betrokkenen hiertoe te motiveren. 
 • Jij kunt goed plannen en organiseren en bewaakt de voortgang (kwaliteit, resultaten, budget) van het programma waarbij je overzicht behoudt en sterk in je schoenen staat. 
 • Je kunt goed schakelen tussen verschillende projecten en opdrachtgevers. Je werkt zelfstandig, je bent stressbestendig. 
 • Je hebt ervaring als product owner/project manager met CRM (of soortgelijke systemen), begrijpt hoe deze systemen werken en met andere tools verbinden. Je kunt verbeteringen voorstellen en implementeren 
 • Ervaring in de publiek-private samenwerking is een pré. 
 • Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond en minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. 

We horen ook graag van kandidaten die niet aan alle profielpunten voldoen, maar enthousiast zijn en denken dat ze goed bij de functie passen.  

Over ECP 

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven. ECP organiseert en ondersteunt hierin verschillende programma’s, één daarvan is de Nederlandse AI Coalitie. 

Wat bieden wij? 

 • Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiast en resultaatgedreven team achter de NL AIC. ECP is een leuke en platte organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. 
 • De functie betreft minimaal 32 uur per week (36 is bespreekbaar) en heeft als standplaats Den Haag. We werken voor een deel vanuit huis en voor een deel vanuit ons kantoor in Den Haag. 
 • De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van in eerste instantie voor een jaar. Een ZZP/freelance-constructie is eventueel bespreekbaar.  
 • Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal 8 (€3.543 tot €4.975 bruto bij een 40-urige werkweek). Inschaling is onder meer afhankelijk van de ervaring en opleiding die je hebt gevolgd. 
 • Een goede pensioenregeling.  
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten.  
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken. 
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen. 
 • Leuke en gezellige borrels, spelletjesavonden en uitjes met collega’s.   

Geïnteresseerd? 

Stuur zo snel mogelijk je CV en een korte motivatie of een filmpje van max 3 minuten, waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar werken@ecp.nl 

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Sabine Herbrink (06 30983740) of Anne Botman (06 34312484). Kijk ook op www.nlaic.com voor meer informatie over de Nederlandse AI Coalitie. De vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren.