22-11-2022

Gezocht per direct: Allround communicatieadviseur NL AIC voor 32 uur  

Ben jij iemand die affiniteit heeft met het onderwerp digitalisering en interesse heeft in de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie (AI) voor de Nederlandse economie en maatschappij? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! We zijn per direct op zoek naar een allround communicatieadviseur om het communicatieteam van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) te versterken.  

Wat ga je doen? 

Het gaat om een veelzijdige en dynamische functie. Van strategisch communicatieadvies en community management tot de uitvoering van verschillende (online) in – en externe communicatieprojecten. Je komt te werken in een professioneel en enthousiast team waarin je samen werkt aan de positionering en profilering van de Nederlandse AI Coalitie en haar maatschappelijk relevante doelstellingen. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit: 

 • Bijdragen aan de verdere ontwikkeling en het implementeren van de NL AIC communicatiestrategie.  
 • Het opstellen en uitvoeren van een communicatieaanpak voor projecten en activiteiten vanuit de diverse werkgroepen. 
 • Verantwoordelijkheid nemen als community manager voor het sturen, verder ontwikkelen en activeren van de (online) community voor deelnemers en partners van de NL AIC, waaronder het NL AIC community platform. 
 • Branding en externe communicatie van activiteiten en resultaten vanuit de NL AIC richting media in nationaal en internationaal verband als onderdeel van een samen met je communicatiecollega’s op te starten thought leadership strategie. 
 • Redactie, vormgeven, opzetten en onderhouden van uiteenlopende on- en offline communicatiemiddelen, waarbij de focus ligt op online contentcreatie in zowel beeld als schrift. 
 • Het organiseren van relevante (online) (inter)nationale evenementen en bijeenkomsten. 

 

Over de Nederlandse AI Coalitie en jouw toekomstige team  

De Nederlandse AI Coalitie bestaat inmiddels drie jaar en is snel gegroeid. We zijn een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties samenwerken om de ontwikkeling van AI en belangrijke initiatieven op AI in Nederland te versnellen. Hiermee willen we gezamenlijk Nederland in een voorhoedepositie krijgen, de toepassing van AI voor welzijn stimuleren en zorgen dat dit op een mensgerichte manier gebeurt. Wil je iets meer weten over ons werk? Op de website www.nlai.com vind je meer informatie, waaronder onze recente publicatie ‘Van Aanjagen naar Implementatie’ over de afgelopen 3 jaar van de Nederlandse AI Coalitie.  Het programma wordt ondersteund en georganiseerd vanuit ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.  

 Je werkt in een klein kernteam samen met drie communicatiecollega’s en vier collega’s van het coalitiemanagement. Daarnaast werk je veel samen met collega´s vanuit onder meer de NL AIC werkgroepen en hun partners. Je komt te werken in een team waarin veel vrijheid is en we een fijne werkcultuur hebben; we zijn ambitieus, betrokken met elkaar en vinden het belangrijk authentiek te kunnen en mogen zijn. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is.  

Wie wij zoeken 

 • Je krijgt energie van samenwerken in een dynamische omgeving, bent een goede sparringpartner en hebt een heldere uitdrukkingsvaardigheid.  
 • Je waardeert een open cultuur, creëert je eigen mogelijkheden en weet de kaders te zetten voor een gestructureerde samenwerking, waarin je een verbindende rol pakt.  
 • Het geeft je voldoening om partijen bij elkaar te brengen om gezamenlijk meer te bereiken en weet betrokkenen hiertoe te motiveren.  
 • Je hebt een neus voor nieuws en gaat graag de uitdaging aan om onderwerpen op een creatieve manier voor het voetlicht te brengen.  
 • Je kunt goed schakelen tussen verschillende projecten en opdrachtgevers. Je werkt zelfstandig, je bent stressbestendig.  
 • Je schrijft uitstekend Nederlands en beheerst ook de Engelse taal goed.  
 • Je hebt ervaring met CMS-systemen, zoals WordPress, intranet- en CRM-systemen en je weet hoe je online doelstellingen kunt meten.  
 • Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond in (marketing)communicatie of minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.  

We horen ook graag van kandidaten die niet aan alle profiel punten voldoen, maar enthousiast zijn en denken dat ze goed bij de functie passen.  

ECP 

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitaliserende samenleving. De kracht van ECP zit in onze neutrale positie en verbindend vermogen. Hierdoor kunnen we het maatschappelijke debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. ECP organiseert en ondersteund hierin verschillende programma’s, een daarvan is de Nederlandse AI Coalitie. 

Wat bieden wij? 

 • Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiast en resultaatgedreven team achter de NL AIC. ECP is een leuke en platte organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. 
 • De functie betreft minimaal 32 uur per week (36 of 40 uur is bespreekbaar) en heeft als standplaats Den Haag. We werken voor een deel vanuit huis en voor een deel vanuit ons kantoor in Den Haag. 
 • De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van in eerste instantie voor een jaar. Een ZZP/freelance-constructie is eventueel bespreekbaar. 
 • Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal 8 (€3.543 tot €4.975 bruto bij een 40-urige werkweek). Inschaling is onder meer afhankelijk van de ervaring en opleiding die je hebt gevolgd. 
 • Een goede pensioenregeling. 
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten. 
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken. 
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen. 
 • Leuke en gezellige borrels, spelletjesavonden en uitjes met collega’s.  

Geïnteresseerd? 

Dan horen we graag van je! Stuur zo snel mogelijk je CV en een korte motivatie of een filmpje van max 3 minuten, waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent. Ben je ZZP-er? Vermeld dan svp ook je tarief. De gesprekken vinden bij voorkeur bij ons op kantoor plaats.  De vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren. 

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Sanderijn Vermeeren (06 28354394) of Anne Botman (06 34312484). Kijk ook op www.nlaic.com voor meer informatie over de Nederlandse AI Coalitie.