Gezocht per direct: Allround communicatieadviseur NL AIC voor 32 uur  

Wist je dat AI-technologie teksten kan schrijven, muziek kan maken, kunst en foto’s kan ontwerpen en nu al creatiever kan zijn dan we een jaar geleden dachten? De ontwikkelingen op het gebied van AI gaan heel hard en wie weet wat er volgend jaar alweer mogelijk is. De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft als ambitie om Nederland in een voorhoedepositie te krijgen op het gebied van kennis én toepassing van AI voor welvaart en welzijn. Het is een klus die we klaren met een klein, enthousiast en professioneel team, én met zo’n 500 deelnemers.

Ben jij iemand die affiniteit heeft met het onderwerp digitalisering en interesse heeft in de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie (AI) voor de Nederlandse economie en maatschappij? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! We zijn per direct op zoek naar een allround communicatieadviseur om het communicatieteam van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) te versterken.

Wat ga je doen? 

Het gaat om een veelzijdige en dynamische functie met focus op contentcreatie. Je werkt samen met het team aan de positionering en profilering van de Nederlandse AI Coalitie en haar maatschappelijk relevante doelstellingen. AI ontwikkelt zich snel en we informeren en inspireren graag onze deelnemers, partners en het algemene publiek met onze resultaten. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Redactie, vormgeven, opzetten en onderhouden van uiteenlopende on- en offline communicatiemiddelen in zowel beeld als schrift om de resultaten van de NL AIC en haar deelnemers en partners te laten zien aan een breed publiek.
 • Het onderhouden, en bijdragen aan de doorontwikkeling, van onze interne community en de website.
 • Het proactief bedenken en (laten) creëren van content in tekst en beeld voor onze sociale media inclusief het bijhouden van onze contentkalender.
 • Het monitoren van onze media om onze activiteiten waar nodig te kunnen bijsturen.

Wie wij zoeken 

 • Je krijgt energie van samenwerken in een dynamische omgeving, bent een goede sparringpartner en hebt een heldere uitdrukkingsvaardigheid.  
 • Je waardeert een open cultuur, creëert je eigen mogelijkheden en weet de kaders te zetten voor een gestructureerde samenwerking, waarin je een verbindende rol pakt.  
 • Het geeft je voldoening om partijen bij elkaar te brengen om gezamenlijk meer te bereiken en weet betrokkenen hiertoe te motiveren. 
 • Je hebt een neus voor nieuws en gaat graag de uitdaging aan om onderwerpen op een creatieve manier voor het voetlicht te brengen.  
 • Je kunt goed schakelen tussen verschillende projecten en opdrachtgevers. Je werkt zelfstandig, je bent stressbestendig.  
 • Je schrijft uitstekend Nederlands en beheerst ook de Engelse taal goed.  
 • Je hebt ervaring met CMS-systemen, zoals WordPress, intranet- en CRM-systemen en je weet hoe je online doelstellingen kunt meten.  
 • Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond in (marketing)communicatie of minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.  

We horen ook graag van kandidaten die niet aan alle profiel punten voldoen, maar enthousiast zijn en denken dat ze goed bij de functie passen. 

Wat bieden wij? 

 • Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiast en resultaatgedreven team achter de NL AIC. ECP is een leuke en platte organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. 
 • De functie betreft minimaal 32 uur per week (36 of 40 uur is bespreekbaar) en heeft als standplaats Den Haag. We werken voor een deel vanuit huis en voor een deel vanuit ons kantoor in Den Haag. 
 • De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van in eerste instantie voor een jaar. Een ZZP/freelance-constructie is eventueel bespreekbaar. 
 • Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal 8 (€3.543 tot €4.975 bruto bij een 40-urige werkweek). Inschaling is onder meer afhankelijk van de ervaring en opleiding die je hebt gevolgd. 
 • Een goede pensioenregeling. 
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten. 
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken. 
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen. 
 • Leuke en gezellige borrels, spelletjesavonden en uitjes met collega’s. 

Geïnteresseerd? 

Dan horen we graag van je! Stuur zo snel mogelijk je CV en een korte motivatie of een filmpje van max 3 minuten, waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent. Ben je ZZP-er? Vermeld dan svp ook je tarief. De gesprekken vinden bij voorkeur bij ons op kantoor plaats.  De vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren. 

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met de coalitiesecretaris, Sabine Herbrink (06 30983740).

Over ECP 

Wil jij samen met ons bijdragen aan de digitale transformatie van onze samenleving? Wij- ECP’ers- verbinden overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties om samen te werken aan een veerkrachtige digitale samenleving. We doen dit als neutraal en onafhankelijk platform. We zijn verantwoordelijk voor de organisatie van meer dan 50 projecten met digitale vraagstukken op het snijvlak van sleuteltechnologieën (bijvoorbeeld AI, Blockchain, Quantum), digitale randvoorwaarden (ethisch dialoog, privacy en digitale weerbaarheid) en digitalisering binnen specifieke domeinen (zoals zorg, onderwijs of de energiesector). Zowel op nationaal als internationaal niveau.

Over de Nederlandse AI Coalitie en jouw toekomstige team  

Het programma wordt ondersteund en georganiseerd vanuit ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.

De coalitie bestaat inmiddels drie jaar en is snel gegroeid. We zijn een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties samenwerken om de ontwikkeling van AI en belangrijke initiatieven op AI in Nederland te versnellen. Hiermee willen we gezamenlijk Nederland in een voorhoedepositie krijgen, de toepassing van AI voor welzijn stimuleren en zorgen dat dit op een mensgerichte manier gebeurt. Wil je iets meer weten over ons werk? Op de website www.nlai.com vind je meer informatie, waaronder onze publicatie ‘Van Aanjagen naar Implementatie’ over de afgelopen 3 jaar van de Nederlandse AI Coalitie.