Daniël Frijters volgt René Montenarie op als directeur operations bij ECP

ECP stelt vanaf 1 januari 2024 Daniel Frijters aan als directeur operations. Daniël volgt René Montenarie op, die sinds 2016 samen met Arie van Bellen de directie vormt van ECP. Na bijna 8 jaar onderdeel te zijn van de directie wil René zich voor ECP als programmadirecteur inzetten en zich richten op de ontwikkeling van programma’s en coalities op het gebied van digitale infrastructuur en duurzaamheid. Arie van Bellen blijft algemeen directeur van ECP.

Daniël Frijters: “Ik vind het fascinerend hoe ECP op zo’n urgent en belangrijk thema als digitalisering verbinding organiseert en maatschappelijke impact creëert. Daar is de ECP cultuur, waarin iedereen z’n unieke bijdrage levert, een absolute succesfactor. In mijn nieuwe rol vind ik het belangrijk goed te luisteren naar de behoeften die leven binnen de organisatie om ons werkplezier en onze gedrevenheid te behouden. Ook duidelijke en zorgvuldige processen zijn hierbij essentieel. Ik kijk ernaar uit me hiervoor in te zetten en voort te kunnen bouwen op de professionaliseringslagen die de afgelopen jaren zijn gemaakt.”

René Montenarie: “Met veel plezier en enthousiasme heb ik in de afgelopen 8 jaar bijgedragen aan de ontwikkeling van ECP tot het platform dat het nu is. ECP heeft een verbindende rol door publiek-private samenwerking te organiseren in projecten, programma’s en coalities op diverse thema’s van digitalisering. De ontwikkeling van ICT en digitalisering heeft een enorme vlucht genomen en ik verheug me erop om met collega’s en deelnemers te bouwen aan de digitale infrastructuur en duurzame digitalisering. Ik heb er veel vertrouwen in dat Daniël een waardevolle bijdrage gaat leveren aan de verdere ontwikkeling van ECP.”


Betrokken ECP'ers

René Montenarie

Daniël Frijters