07-10-2021

Eppo van Nispen tot Sevenaer treedt toe tot het Bestuur van ECP

Eppo van Nispen tot Sevenaer is recent toegetreden tot het Bestuur van ECP. Eppo is directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het state-of-the-art mediacultuur instituut van Nederland dat over een van de grootste data-collecties van Nederland beschikt. Vanuit die rol is Van Nispen kwartiermaker Cultuur en Media van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC).

Van oorsprong is Eppo televisieprogramma-maker, maar heeft daarnaast altijd gewerkt aan zijn “maatschappelijke ding”, namelijk de impact van digitalisering met name op het gebied van informatievoorziening – met als eerste missie de modernste bibliotheek ter wereld te bouwen, DOK in Delft. In 2008 werd DOK in een Amerikaans onderzoek uitgeroepen tot modernste bibliotheek ter wereld. Daarnaast werd deze bibliotheek door een vakjury bekroond tot “Beste bibliotheek van Nederland”.

Van Nispen werd daarna directeur van de CPNB, de stichting die verantwoordelijk is voor de grootste leescampagnes in Nederland zoals de Kinderboekenweek, de Boekenweek en Nederland leest.

“ECP is de mooiste herberg waar ieder die iets met ICT en het streven naar een leefbare maatschappij samenkomt. Hier bomen en bouwen we, onder het genot van elkaar en alle passanten die de herberg bezoeken, aan hoe op een goede manier om te gaan met de digitaliserende wereld. En er is voor iedereen plaats in de herberg.”

Foto: Jorrit Lousberg

Betrokken ECP'ers

Eppo van Nispen tot Sevenaer