26-08-2019

Alert Online trapt European Cybersecurity Maand af

Alert Online trapt op 26 september de European Cybersecurity Maand af met de Alert Online Kick-off bij de Rabobank in Utrecht. De Europese Cybersecurity Maand is een bewustwordingscampagne van de EU met als doel het bewustzijn van cyberveiligheidsbedreigingen te vergroten en cyberveiligheid bij burgers en organisaties te bevorderen. De kick-off wordt deze maand in Nederland geopend door de partners van Alert Online.

Alert Online

De campagne Alert Online is in 2012 gestart op initiatief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Het faciliteert en stimuleert overheid, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap en consumenten in Nederland samen te werken aan cybersecurity en om hen meer cyberveilig te laten handelen. Daarbij richt het zich voornamelijk op het vergroten van kennis over online veiligheid en op het stimuleren van en helpen bij cyberveilig gedrag.

Alert Online Kick-off

Alert Online laat op de kick-off verschillende gasten aan het woord om met elkaar over digitale veiligheid te spreken en de European Cybersecurity Maand onder de aandacht te brengen. Het gehele programma wordt later bekend gemaakt, maar er wordt in ieder geval de onthulling van het jaarlijkse Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek gepresenteerd. Dit onderzoek legt kennis, houding en gedrag bloot op het gebied van cybersecurity en ook de informatiebehoeften op dit gebied en de verschillen tussen doelgroepen.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Lees dan hier verder hoe u zich kunt aanmelden.

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig