Speciaal voor ouders: interactief theater over pesten

Tijdens de Safer Internet Day op 10 februari 2015 sluiten we de dag af met interactief theater van theatergroep PlayBack voor ouders van leerlingen groep 6, 7 en 8 en alle niveaus VO. Wilt u ook komen? Meld u dan nu aan. Het aantal plaatsen is beperkt.

Nu een jaar geleden is theatergroep PlayBack gestart met het opvoeren van de theatervoorstelling LIKE ME. Deze voorstelling gaat over pesten en de invloed van social media daarop. De voorstelling – gemaakt door Theatergroep PlayBack – is bedoeld voor ouders van jongeren van 11-18 jaar. Zij krijgen inzicht in de belevingswereld van hun zoon of dochter en maken kennis met de strijd van jongeren om erbij te horen. Veiliginternetten.nl (voorheen Digibewust) en UPC Nederland ondersteunen deze voorstelling.

Bekijk de website voor meer informatie en meld u aan!

Datum: dinsdag 10 februari 2015
Locatie: FOX theater, Taurusavenue 18, Hoofddorp
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Kosten: gratis

Hoewel pesten er altijd geweest is, wordt het steeds serieuzer genomen. Met de opkomst van het internet en vooral de sociale media heeft pesten een nieuwe dimensie gekregen, die nog niet altijd begrepen wordt of waar de sociale omgeving meer moeite mee heeft. Belangrijk is wel dat cyberpesten en pesten niet los van elkaar behandeld worden.

In september 2012 lanceerde PlayBack al de theatervoorstelling over digitaal pesten voor leerlingen van de onderbouw van alle onderwijsniveaus: de voorstelling LIKE (voor 11-15 jarigen). Wanneer hoor je erbij? En wanneer val je buiten de boot? LIKE is een rauwe, interactieve voorstelling over de pijn van buitengesloten worden en de invloed van social media hierop. LIKE confronteert jongeren met de emotionele gevolgen van pesten. De voorstelling belicht de belevingswereld en motieven van pesters, omstanders en gepeste jongeren. Zo maakt PlayBack jongeren bewust van groepsdruk, rolpatronen en de invloed die zij zelf hebben op leeftijdgenoten. Tijdens het interactieve gedeelte krijgt het publiek handvatten om pestgedrag te stoppen en te voorkomen. Of dat nu in het echt gebeurt of via de digitale media: voor jongeren is er geen verschil.