Safer internet day 2021

Datum: 9 februari

Op dinsdag 9 februari is het Safer Internet Day: dé dag in het jaar waar vele activiteiten over heel de wereld worden georganiseerd met het thema’: together for a better internet’.

Het Nederlandse Safer Internet Centre brengt deze dag onderzoeksresultaten uit met het thema online welzijn van kinderen in tijden van corona en het thema liefde en seksualiteit. Daarnaast zal er ook een campagne van start gaan waarin het mogelijk is om via leuke online kaarten iemand te bedanken die jouw online leven een stuk leuker heeft gemaakt tijdens de pandemie.

De Safer Internet Day-activiteiten in Nederland worden mede mogelijk gemaakt door de SIC-partners: Veilig Internetten, Netwerk Mediawijsheid, EOKM, Helpwanted.nl, Google, Vodafone-Ziggo en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Kijk op www.saferinternetcentre.nl en www.betterinternetforkids.eu voor meer informatie over Safer Internet Day.

Online ouderavond

In het kader van Safer internet Day organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Safer Internet Centre in samenwerking met Bureau Jeugd en Media (BJM) op dinsdag 9 februari een online ouderavond over het (online) welzijn van jongeren in tijden van corona. Want hoe stel je grenzen aan het gamen, aan sociale media? Wat leer je ze over online grenzen qua liefde en seks? Hoe motiveer je ze om toch te leren? Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Digitaal opgroeien

Voor kinderen en jongeren van nu is de digitale wereld een onlosmakelijk onderdeel van hun leven. Het is belangrijk dat zij zich veilig en verantwoord in de digitale wereld kunnen bewegen. Dat is niet vanzelfsprekend, want soms ko... + Meer over Digitaal opgroeien
  • Safer Internet Centre Nederland

    Sinds 2006 wordt veilig en vaardig gebruik van digitale middelen door kinderen en jongeren in Nederland publiek-privaat opgepakt. Van Digibewust naar Digivaardig & Digiveilig naar Veiliginternetten.nl, Codepact en Samen Digiwi... + Meer over Safer Internet Centre Nederland