Safer Internet Day online ouderavond: hoe verhogen we het (online) welzijn van jongeren?

Voeg toe aan agenda 2021-02-09 20:00 2021-02-09 21:00 Europe/Paris Safer Internet Day online ouderavond: hoe verhogen we het (online) welzijn van jongeren? Safer Internet Day online ouderavond: hoe verhogen we het (online) welzijn van jongeren?

Sinds de coronacrisis zijn jongeren nóg meer online: om te leren, voor sociaal contact en entertainment. Naast de voordelen die het gebruik van digitale middelen met zich meebrengt, zijn er ook vragen en zorgen over somberheid, geen (leer)motivatie, online seksueel misbruik en –pesten. Voor ouders is het een flinke uitdaging om hun tieners te begrijpen, te begeleiden en mediawijzer te maken.

In het kader van Safer internet Day organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Safer Internet Centre in samenwerking met Bureau Jeugd en Media (BJM) op dinsdag 9 februari een online ouderavond over het (online) welzijn van jongeren in tijden van corona. Want hoe stel je grenzen aan het gamen, aan sociale media? Wat leer je ze over online grenzen qua liefde en seks? Hoe motiveer je ze om toch te leren?

 

Digitaal opgroeien

Voor kinderen en jongeren van nu is de digitale wereld een onlosmakelijk onderdeel van hun leven. Het is belangrijk dat zij zich veilig en verantwoord in de digitale wereld kunnen bewegen. Dat is niet vanzelfsprekend, want soms ko... + Meer over Digitaal opgroeien