Nationaal Jongeren Internet Debat 2015

Ben jij jonger dan 25 jaar en vind je de toekomst van het internet belangrijk? Debatteer mee tijdens het Nationaal Jongeren Internet Debat 2015 op 9 juni dat wordt georganiseerd door het NL IGF en LEMUN, Leiden Model United Nations programma.
 
Wie beslist over het internet? Hoe ziet de toekomst van internet er uit? Kan en mag iedereen vrij zijn mening uiten? Hecht je nog waarde aan (online) privacy? Is copyright nog van de 21e eeuw? Zijn hackers de nationale beveiligers van de toekomst? En betekent verdergaande robotisering het einde van ethisch handelen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het Nationaal Jongeren Internet Debat 2015 op 9 juni. Jouw input tijdens het debat wordt meegenomen naar het internationale internet debat in Brazilië, het Internet Governance Forum.
 
Nationaal Jongeren Internet Debat 2015
Datum: dinsdag 9 juni 2015
Tijd: 14.30 – 17.00 uur, met aansluitend een aftertalk
Locatie: Stedelijk Gymnasium Leiden
 
Aanmelden
Aanmelden kan via de NL IGF website. Deelname is kosteloos.
 
Het debat wordt georganiseerd door het Nederlands Internet Governance Forum (NL IGF). Het NL IGF bereidt de Nederlandse delegatie voor op het mondiale Internet Governance Forum (IGF), dat in november in Brazilië plaatsvindt. Het IGF is een multi-stakeholder forum voor de politieke dialoog over vraagstukken rondom internet governance. Het brengt alle belanghebbenden bij elkaar in de discussie over internet en onder de verantwoordelijkheid van de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties. Omdat de stem van jongeren in de (inter)nationale internetdiscussie niet mag ontbreken organiseert het NL IGF een ‘YOUNG IGF’, het Nationaal Jongeren Internet Debat.
 
Binnen NL IGF werken het ministerie van Economische Zaken, SIDN en ECP samen om het belang van het Internet Governance Forum in Nederland breed te adresseren. Dit doen zij enerzijds om de uitkomsten van dit internationale forum een goede inbedding te geven in het nationale beleid en anderzijds om de Nederlandse stem in internationaal kader te laten horen en belangrijke Nederlandse thema’s in te brengen in het IGF.
 
Kijk voor meer informatie over IGF en NL IGF op de website of volg NL IGF op Twitter.