Datum: Dinsdag 29 juni
Vorm: Webinar

De Nederlandse Gaia-X hub

Gaia-X is een Europees initiatief dat in het leven is geroepen om ervoor te zorgen dat gebruikers meer controle krijgen over hun eigen data. Uiteindelijk moet Gaia-X een gedistribueerde, federatieve data-infrastructuur opleveren met borging van de Europese waarden.
De te lanceren Nederlandse hub brengt het Nederlandse ecosysteem samen. Hierdoor kunnen we use-cases ontwikkelen die de gehele keten beslaan en organiseren we kennisuitwisseling met andere regio’s binnen het Gaia-X-netwerk.

Door deel te nemen aan de Nederlandse Gaia-X hub NL geeft u mede richting als gebruiker van het toekomstige data-ecosysteem. Daarmee worden ecosystemen verder ontwikkeld, worden (inter)nationale initiatieven samengebracht. Noteer alvast de datum van de kick-off en hoor hoe u onderdeel kunt gaan uitmaken van de hub!

De Lancering van de Nederlandse Gaia-X hub is hieronder terug te kijken of bekijk deze op de website van Gaia-X.

Afbeelding blauw gaia-x hub nl

Organisatie

De Gaia-X hub NL is in Nederland geïnitieerd door TNO, in samenwerking met verschillende Nederlandse digitale infrastructuur coalities. ECP | Platform voor de InformatieSamenleving ondersteunt de organisatie.

visualisatie TNO logo

Strategische innovatie

ICT zit overal: thuis, onderweg en op het werk. ICT zorgt als sleuteltechnologi... + Meer over Strategische innovatie
  • TopTeam dutch digital delta (ICT)

    Team dutch digital delta heeft als missie het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen te helpen innovaties met ICT te realiseren en de internationale positie van Nederland als land om te investeren in en met ICT-innovatie te... + Meer over TopTeam dutch digital delta (ICT)