Datum: Dinsdag 29 juni
Vorm: Webinar

De Nederlandse Gaia-X hub

Gaia-X is een Europees initiatief dat in het leven is geroepen om ervoor te zorgen dat gebruikers meer controle krijgen over hun eigen data. Uiteindelijk moet Gaia-X een gedistribueerde, federatieve data-infrastructuur opleveren met borging van de Europese waarden.
De te lanceren Nederlandse hub brengt het Nederlandse ecosysteem samen. Hierdoor kunnen we use-cases ontwikkelen die de gehele keten beslaan en organiseren we kennisuitwisseling met andere regio’s binnen het Gaia-X-netwerk.

Door deel te nemen aan de Nederlandse Gaia-X hub NL geeft u mede richting als gebruiker van het toekomstige data-ecosysteem. Daarmee worden ecosystemen verder ontwikkeld, worden (inter)nationale initiatieven samengebracht. Noteer alvast de datum van de kick-off en hoor hoe u onderdeel kunt gaan uitmaken van de hub!

De Lancering van de Nederlandse Gaia-X hub is hieronder terug te kijken of bekijk deze op de website van Gaia-X.

Afbeelding blauw gaia-x hub nl

Organisatie

De Gaia-X hub NL is in Nederland geïnitieerd door TNO, in samenwerking met verschillende Nederlandse digitale infrastructuur coalities. ECP | Platform voor de InformatieSamenleving ondersteunt de organisatie.

visualisatie TNO logo

Strategische innovatie

ICT zit overal: thuis, onderweg en op het werk. ICT zorgt als sleuteltechnologi... + Meer over Strategische innovatie