Introductie Big Data voor MKB bedrijven & onderzoek

Hoe kan Big Data een rol spelen binnen uw bedrijf en welke meerwaarde haalt u hieruit? Big Data is en blijft een trending topic in 2018 maar voor veel MKB bedrijven is nog niet vatbaar hoe Big Data inzicht en voorsprong kan bieden. Commit2Data organiseert op 15 november een side-event tijdens het ECP Jaarcongres. De sessie is opgesplitst in twee onderdelen. Het eerste deel biedt een introductie over Big Data en Big Data onderzoek voor MKB bedrijven. Na de introductie verkrijgt u als deelnemer hands-on inzicht in het ‘bedrijfsecosysteem’ rondom data gedreven innovaties (DDI’s) door het Big Data spel. U als speler ontwerpt een Data-Driven Innovatie (DDI) en concurreert of werkt samen met andere spelers. Het spel biedt inzicht in de praktische toepassing van Big Data. In het tweede deel wordt u lunch aangeboden terwijl er aandacht wordt besteed aan reeds participerende MKB bedrijven, die aan de hand van praktijkvoorbeelden hun ervaring met Big Data delen en hun motivatie toelichten. Tevens komen MKB bedrijven aan het woord die participeren aan onderzoek rond Big Data binnen het onderzoeksprogramma Commit2Data. We sparren graag met u over wat er nodig is om meer MKB bedrijven te betrekken bij Big Data en het Commit2Data onderzoeksprogramma Na de bijeenkomst is er ruimte om te netwerken en andere sessies van het Jaarcongres ECP bij te wonen.

Aanmelden

U wilt als MKB-er te weten komen hoe Big Data een rol kan spelen binnen uw organisatie? Schrijf u dan nu in via onderstaand registratieformulier.

Programma

11:15 uur            Introductie Commit2Data door Boudewijn Haverkort, voorzitter Commit2Data 11:20 uur            Inleiding & Instructie Big Data Game 11:30 uur            Big Data Game Ronde 1 (oefenronde) Spelers verkrijgen inzicht in de toepassing van Big Data binnen een MKB bedrijf. Zij ontwerpen een Data-Driven Innovatie (DDI) en concurreren of werken samen met andere spelers. 12:30 uur            Big Data Game Ronde 2 + Lunch 13:30 uur            Lunchlezing door Commit2Data, ABN Amro en een MKB-er over zijn ervaring met Big Data 14:00 uur            Einde sessie (Aansluitend een inputsessie op de netwerkvloer en de mogelijkheid om deel te nemen aan andere sessies van het ECP Jaarcongres) Deze sessie wordt medegefinancierd vanuit de MIT-subsidieregeling voor Netwerk-activiteiten via het TKI HTSM.