Jaarcongres ECP

Al sinds 1998 organiseert ECP jaarlijks een congres over de uiteenlopende ontwikkelingen in de informatiesamenleving. Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie.

Het congres heeft inmiddels een stevige positie opgebouwd en haar sporen verdiend als netwerkevent voor iedereen die kennis wil opdoen en wil delen, geïnspireerd wil raken door de nieuwste mogelijkheden en verrast wil worden over wat er in digitaliserend Nederland gebeurt.

Op 15 november 2018 vindt de 21e editie van het Jaarcongres ECP plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Meld u nu aan!

Thema

Het verhaal van digitaal: beweging & verbinding.
Met de digitalisering van de samenleving komt alles en iedereen in beweging. We moeten én mogen allerlei nieuwe verbindingen leggen om de informatiesamenleving goed te kunnen vormgeven. Nieuwe technologie en trends dagen ons uit, maar de huidige maatschappelijke uitdagingen in de verschillende domeinen misschien nog wel meer. Deze twee moeten elkaar, onder de juiste randvoorwaarden vinden.

Het is dan ook van belang dat in verschillende sectoren, bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en burgers samenwerken zodat de bouwstenen van onze digitale samenleving op een verantwoorde manier worden gemetseld. Tijdens de 20e editie van het Jaarcongres in 2017 presenteerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, 20 bouwstenen die bijdragen aan een kansrijke en betrouwbare digitale samenleving. Dit jaar gaan we tijdens het Jaarcongres ECP met elkaar, publiek én privaat, hierover verder in gesprek én brengen we het naar de praktijk. Dat is het verhaal van digitaal: beweging & verbinding.

Programma

Het programma is ingedeeld in de ECP-bouwstenen Artificial Intelligence (AI), Trend, Veilig & Vertrouwen, Zorg, Infrastructuur & Data en Vaardig. Bekijk het blokkenschema via onderstaande link.

Bekijk het blokkenschema

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het programma en de nieuwe sprekers? Meld u dan aan voor de Jaarcongres ECP  Nieuwsbrief.

Sprekers

Hier vindt u het overzicht met sprekers van het Jaarcongres ECP. Wanneer een nieuwe spreker bekend is wordt hij of zij hieraan toegevoegd.


Bekijk alle sprekers

Netwerkplein

Tijdens het jaarcongres is er uitgebreid de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken. In het hart van de Fokker Terminal kunt u de hele dag terecht voor hapjes, drankjes en de nieuwste innovaties. Ook dit jaar staat het netwerkplein weer vol inspirerende demo’s en de nieuwste ICT-toepassingen op het gebied van o.a. veilig internetten, cybersecurity, privacy en zorg.

Lees meer over het netwerkplein

Tech-Kunstexpo 2018

Op het Jaarcongres ECP wordt voor de vierde keer een technologie-kunstexpositie georganiseerd waar de toekomst van onze informatiesamenleving wordt bevraagd.

Lees meer over de technologie-kunstexpositie

Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en de updates van het Jaarcongres ECP ontvangen? Meld u dan aan voor de Jaarcongres ECP Nieuwsbrief.

Aanmelden

Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor het Jaarcongres ECP.
Deelname aan het Jaarcongres ECP op 15 november 2018 is gratis.

Locatie

Het Jaarcongres ECP vindt plaats in de Fokker Terminal te Den Haag.

Fokker Terminal
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag
www.fokkerterminal.nl

Ivm werkzaamheden aan de Binckhorstlaan, adviseren wij u om op tijd richting de Fokker Terminal te vertrekken. Komt u met de auto lees dan goed de routebeschrijving en volg de aanwijzingen. Komt u met openbaar vervoer dan kunt u in de ochtend en eind van de dag ook gebruik maken van de gratis Pendelbussen.

Lees hier de routebeschrijving voor auto en OV

Congrespartners 2018