Jaarcongres ECP

Al sinds 1998 organiseert ECP jaarlijks een congres over de uiteenlopende ontwikkelingen in de informatiesamenleving. Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie.

Het congres heeft inmiddels een stevige positie opgebouwd en haar sporen verdiend als netwerkevent voor iedereen die kennis wil opdoen en wil delen, geïnspireerd wil raken door de nieuwste mogelijkheden en verrast wil worden over wat er in digitaliserend Nederland gebeurt.

Op 15 november 2018 vindt de 21e editie van het Jaarcongres ECP plaats in de Fokker Terminal in Den Haag.

Lees hier het verslag van het Jaarcongres ECP 2017

Aanmelden

Het Jaarcongres ECP is waardevol als ontmoetingsplaats en dient als platform voor bezoekers uit bedrijfsleven, wetenschap, politiek, overheid, creatieve sector en intermediaire organisaties. Het programma bestaat uit een sterk inhoudelijk en inspirerend plenaire opening en afsluiting. Daartussen vinden 28 sessies (45 minuten) plaats over uiteenlopende onderwerpen.

Meld u nu aan!
We zien u graag op 15 november 2018.

Thema 2018

Het verhaal van digitaal: beweging & verbinding.
Met de digitalisering van de samenleving komt alles en iedereen in beweging. We moeten én mogen allerlei nieuwe verbindingen leggen om de informatiesamenleving goed te kunnen vormgeven. Nieuwe technologie en trends dagen ons uit, maar de huidige maatschappelijke uitdagingen in de verschillende domeinen misschien nog wel meer. Deze twee moeten elkaar, onder de juiste randvoorwaarden vinden.

Het is dan ook van belang dat in verschillende sectoren, bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en burgers samenwerken zodat de bouwstenen van onze digitale samenleving op een verantwoorde manier worden gemetseld. Tijdens de 20e editie van het Jaarcongres in 2017 presenteerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, 20 bouwstenen die bijdragen aan een kansrijke en betrouwbare digitale samenleving. Dit jaar gaan we tijdens het Jaarcongres ECP met elkaar, publiek én privaat, hierover verder in gesprek én brengen we het naar de praktijk.
Dat is het verhaal van digitaal: beweging & verbinding.

Word congrespartner

Wilt u met uw organisatie een plek krijgen op de netwerkvloer met uw nieuwste demo, meedenken over de inhoud van een sessie en tegelijkertijd uw naam en logo koppelen aan het Jaarcongres ECP?

U kunt kiezen uit één van onze partnerpakketten. Uiteraard is het ook mogelijk een partnerpakket aan te passen aan uw wensen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Noortje Jansen via noortje.jansen[@]ecp.nl.

Programma

De eerste sessies zijn bekend en kunt u vinden via onderstaande link naar het uitgebreide programma.
De komende periode wordt het programma verder ingevuld met een sterk inhoudelijk en inspirerend plenair programma en met sessies over uiteenlopende onderwerpen zoals thema’s als blockchain, AVG, hacking, artificial intelligence, internetstandaarden, ethische en maatschappelijke vraagstukken, en nog veel meer. Het programma sluit aan bij het thema van dit jaar: Het verhaal van digitaal: beweging & verbinding.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het programma en de nieuwe sprekers? Meld u dan aan voor de Jaarcongres ECP  Nieuwsbrief.

Bekijk het uitgebreide programma

Sprekers

Hier vindt u het overzicht met sprekers van het Jaarcongres ECP. Wanneer een nieuwe spreker bekend is wordt hij of zij hieraan toegevoegd.


Bekijk alle sprekers

Netwerkplein

Tijdens het jaarcongres is er uitgebreid de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken. In het hart van de Fokker Terminal kunt u de hele dag terecht voor hapjes, drankjes en de nieuwste innovaties. Ook dit jaar staat het netwerkplein weer vol inspirerende demo’s en de nieuwste ICT-toepassingen op het gebied van o.a. veilig internetten, cybersecurity, privacy en zorg.

Kunst Expo 2018

Op het Jaarcongres ECP wordt voor de vierde keer een technologie-kunstexpositie georganiseerd waar de toekomst van onze informatiesamenleving wordt bevraagd.

Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en de updates van het Jaarcongres ECP ontvangen? Meld u dan aan voor de Jaarcongres ECP Nieuwsbrief.

Impressies

Bekijk de foto’s van voorgaande edities van het Jaarcongres ECP!

Meer

Aanmelden

Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor het Jaarcongres ECP.
Deelname aan het Jaarcongres ECP op 15 november 2018 is gratis.

Congrespartners 2018